Öğrenci Kariyeri Banner

İş Kurmak İsteyenlere Tavsiyeler

İş Kurmak İsteyenlere Tavsiyeler
kendi_sirketiniz

Fikrinizi hayal gücünüzde şahlandırabilirsiniz ama aksiyona geçmek için acele etmek hata yapma oranınızı arttırır.Öncelikle fikriniz demlensin.Neyi,nasıl,kiminle,kimin için yapacağınıza karar verin.Potansiyel müşterilerinizi gözlemleyip arzı ona göre belirleyin.Hızlı koşan atın başına gelenleri hepimiz biliyoruz;yere sağlam basabilmek adına daha ağır adımlarla ilerlemek yararınıza olacaktır;emin olarak ilerleyebilmek için de yatırımcı tavsiyelerini göz ardı etmemek gerek elbette..

[ad name="Google Adsense"]

1.ZAMANINIZI YÖNETİN
saat


Sınırlı zamanımızı çabuk tüketmemek için elimizden geldiğince çalışıp çabalarken zamanı verimsiz kullanmak bizi büyük zarara uğratır.Başarılı insanların da kısıtlı olan zamandan daha fazla verim almak için geliştirdiği yöntemleri var.Ayakta toplantı,takvimi ters çevirmek gibi.

"En sevdiğim numalardan biri toplantıları ayakta gerçekleştirme.Böylece bir an önce işe koyuluyoruz.Karar alma ve anlaşma süreçleri çok daha kısa sürüyor.Bu da şirkete dinamizm katıyor. " 
Richard Branson,VIRGIN GROUP Kurucusu


 "Takvimi ters çeviriyorum.Sabah yapmam gerekenleri akşam,akşam yapmam gerekenleri sabah yapıyorum.Gerçek işlerin hepsini sabahtan hallediyorum.Öğleden sonraya ise toplantıları koyuyorum"
                                                                                                       Nathan Blecharczyk,AIRBNB KURUCUSU
2.GURURLU VE KİBİRLİ OLMAYIN
basarmak


Böbürlenmeyi seven şirketlerin %48'i satış ve pazarlamaya önem vermediğinden batıyor.Ürününüzün mükemmel olduğunu ve her türlü 'yok satacağını' düşünmek,müşterinin taleplerini göz ardı etmek yapılan en büyük hatalardan.Eleştirilere açık olursanız açıklarınızı kapatmanız kolaylaşacak ve bu sayede tüketiciyle daha sağlıklı ilişkiler kurabileceksiniz.Girişimcilikte her şey mübahtır,gurur olmaz..
3.ÖNGÖRÜLÜ OLUN
ongorulu


Bildiğimiz gibi ileri görüşlülük, bir girişimcide olması gereken özellikler arasındadır.Herkes öngörü sahibi olarak doğmaz ancak çalışma ve azimle bu beceriyi geliştirebilirsiniz.Sadece şu ana odaklanıp hiçbir mali yatırımda bulunmadan ilerlemenin pek de mümkün olmadığını biliyoruz,değil mi?
4.ASLA PES ETMEYİN,FEEDBACK ALARAK İLERLEYİN
vazgecme


 Ürettiğiniz çözümler imkansız gibi görünseler de vazgeçmeyin.Bunun yerine “Neden olmasın?” diye sormayı alışkanlık haline getirin.Sürekli olarak düşünün,merak edin.Herkes yapamayacağınızı söyler.Kulak asmayın.Önünüze çıkan krizleri fırsata çevirin;ders alın,tecrübe edinin.Bu,sizi daha inançlı ve dirençli yapacaktır.Size akıl vereceğini düşündüğünüz ya da projenizi daha yükseklere taşıysbileceğine inandığınız kişilerle konuşun,paylaşmaktan korkmayın.

5.ÇALIŞIN,ARAŞTIRMA YAPIN,VİZYONUNUZ GENİŞ OLSUN

calısmak

Bir fikri hayata geçirmeden önce bir girişimde çalışmanız size tecrübe kazandırır.Nasıl konuşmanız,hangi terimleri kullanmanız ve hangi konulardan bahsetmeniz gerektiği hakkında fikriniz olur.Zorluklarla başa çıkmayı ve risk almayı öğrenirsiniz.
Yatırımcı karşısına çıkmadan önce fikrinizi hangi sorunun çözümünde kullanacağınızı iyice belirleyin.Çözüm değil sorun odaklı bir yaklaşım sergilerseniz daha fazla çözüm üretme fırsatınız olur ve fikriniz bu sayede gelişir.Daha önce bu alanda ne çalışmalar yapılmış,kim yapmış,nasıl yapmış,niye yapmış,yaptıysa nasıl başarılı-başarısız olmuş bunları iyice öğrenin.
Elinizde bir dosyanız olsun,projeyi kağıda döküp somutlaştırın.Somutlaştırılmış fikirler, yatırımcının da sizi daha iyi anlamasına yardımcı olacak ve daha net kararlar almasını sağlayacaktır.

6.YABANCI DİL ŞART
yabancı_dil
Yatırımcılar küçük fikirlere doydular.Her gün binlerce fikir çalıyor kapılarını.Fark yaratabilmeniz için global ölçekte bir girişimle karşılarına çıkmanız gerekiyor ve bunun için de yabancı dilinizi geliştirmeniz şart! Fikriniz dünya çapında bir ihtiyaca cevap olabilir ancak dil bilmiyorsanız bazı engellerle karşılaşıp moral bozuklukları yaşayabilirsiniz.Vaktiniz varken dil öğrenin.Hiçbir şey için geç değildir,girişimci pes etmez!
Not:İngilizcenizin zaten olması gerektiği düşünüldüğünden ekstra olarak İspanyolca ve Rusça önerilen diller arasında.

7.AMACINIZ PARA OLMASIN

para_icin_degil
Kısa yoldan zengin olma arzusunu bir kenara bırakın ve ilk etapta girişiminizin benimsenmesi için çaba sarf edin.Fikrinize inandığınızı ve gerçekten başarmak istediğinizi ,tek amacınızın para olmadığını yatırımcıya hissettirin.Samimiyetinize ve fikrinize olan tutkunuza inandığında yatırımcı da bu işten keyif alacaktır.

"Para asla bir fikri harekete geçirmez; parayı harekete geçiren fikirdir."
W. J. Cameron

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.