Öğrenci Kariyeri Banner

İş Görüşmelerinde En Sık Sorulan Sorular ve Verebileceğiniz En Uygun Cevaplar

İş Görüşmelerinde En Sık Sorulan Sorular ve Verebileceğiniz En Uygun Cevaplar
Bir işe alım müdürünün bir sonraki randevunuzda size sormak istediği soruları tam olarak bilseniz, harika olmaz mı?

Maalesef zihinleri okuyamamıza karşın, size en iyi şeyi verebiliriz: En sık rastlanan soru ve cevaptan oluşan bir liste.

Her röportaj sorusu için hazır yanıt vermenizi tavsiye ederim ama sorulabilecek sorulara yöneticilerinizin gerçekten sizin yanıtlarınızda istedikleri cevapları aramakta olduklarını düşünmeye biraz zaman ayırmanızı öneririm ve iş için doğru kişi olduğunuzu göstermek için neye ihtiyaç duyuluyor ?

Kendinizden Biraz Bahseder Misiniz?



Bu soru basit görünüyor, bu yüzden birçok insan buna hazırlıklı değil. Hayatınızı kısa özet şeklinde ve ilgi çekici olan yanlarını anlatmakla başlayın. Sonra bu işe tam olarak neden uygun olduğunuzu gösteren bir adım atın. Mülakatı yapan kişinin bilmesini istediğiniz en iyi 2-3 başarı veya deneyimle başlayın, ardından önceki deneyimlerinizin sizi bu rol için nasıl konumlandırdığından bahsedin.

Dolayısıyla, muhtemelen röportajda yer alacağınız ilk soru "Bana kendinizden bahsedin" şeklindedir. Muhtemelen işe en uygun kişi olduğunuzu belirten cümleler kurun.

Şu anki yerden başlayın. Ardından, geçmişi gözden geçirip sahip olduğunuz deneyimler ve önceki konumunuzda edindiğiniz beceriler hakkında biraz bilgi verin. Son olarak, gelecek planları ve kapanış.

Pozisyon Hakkında Neler Biliyorsunuz?



Aslında soru zararsız sıradan bir görüşme sorusu. Bu soruyu cevaplarken kendinizi, yeteneklerinizi öne çıkarmak ve şirkete olan tutkunuzu göstermek için mükemmel bir fırsattır.
Örneğin, konuyla ilgili bir arkadaşınızdan veya profesyonel bir kişiden öğrendiyseniz, o kişiyi bırakın, neden bu kadar heyecanlı olduğunuzu paylaşın. Şirketi bir etkinlik veya makale aracılığıyla keşfederseniz, bunu paylaşın. Listeyi rastgele bir iş kurulu aracılığıyla bulsanız bile, rolü hakkında neyin, özellikle de gözünüze çarpmış olduğunu paylaşın.

Neden Bu İşi İstiyorsunuz?



Yine şirketlerin, iş hakkında işe istekli olanları işe almak istedikleri için, neden bu pozisyonu istediğinize dair büyük bir yanıt almalısınız. (Ve eğer yapmazsan, muhtemelen başka bir yere başvurmalısın.)
Önce, rolü sizin için en uygun hale getiren birkaç kilit faktörü belirleyin.

Örneğin;
"Müşteri desteğini seviyorum, çünkü sürekli insan etkileşimini ve memnuniyeti seviyorum, birisinin bir problemi çözmesine yardımcı olmaktan mutluluk duyuyorum ve böylelikle işimi sevebiliyorum. "

Rolün ana kısmını, iş tanımında "arzu edilen becerileri" birkaç artıya getirmeye çalışın ve konuştuğunuzdan emin olun. Neden iyi davrandığınız ile şirket hakkında ne kadar heyecanlı olduğunuza dair girişinizi takip edin. Olabildiğince kısa tutmaya çalışın.

Görüşmeleriniz boyunca becerilerinizi veya ilgili öykülerinizi nasıl elde ettiğiniz hakkında konuşmak için bol bol fırsatınız olacak ve sadece konuyla ilgili birkaç önemli yetenek veya tecrübeyi vurgulamaya odaklanacaksınız.

Neden Seni İşe Almalıyız?



Kendiniz ve yeteneklerinizi işe alma yöneticisinin sizi işe alması için daha iyi bir fırsat yok. İşiniz burada üç şeyi kapsayan bir cevap hazırlamaktır: yalnızca işi yapamazsınız, mükemmel sonuçlar verebilirsiniz; takıma ve kültüre gerçekten uyacağınızı hissettirmelisiniz.

Bu röportaj sorusuna en uygun cevap vermenin bir yolu, tam olarak doğru iş pozisyonunun size uygun olduğunu bunu yapmak için sabırsızlandığınızı ve bunun için anlamlı bir şey yapmayı motive eden hevesli bir çalışanın elde edebileceğinizi bilmenizi isterim gibisinden olumlu cümleler kurmaya çalışın.

Buradaki anahtar ikinci bölümü unutmamaktır: kendiniz hakkında konuşmak. Çok fazla insan yalnızca işverenin yararlarını listeleme hatası yapıyor.Dikkat edilmesi gereken hususlardan birkaçı da bunlardır.

Neden Şu Anki İşinizden Ayrılıyorsunuz?



Bu zor bir soru, fakat sorulacağından emin olabilirsiniz. Kesinlikle şeyleri olumlu tutun geçmiş işverenleriniz hakkında olumsuz olmakla kazanacak hiçbir şeyiniz yok.

Bunun yerine, işleri yeni fırsatlar yakalamak için istekli olduğunuzu gösteren ve görüşme yaptığınız rolü şimdiki veya son durumunuza göre daha uygun bir şekilde çerçeveleyin.

Örneğin, "Baştan sona ürün geliştirme sürecinin bir parçası olmayı gerçekten çok isterim ve burada bu fırsatı bulacağımı bilirim." Ve eğer işten çıkarıldıysan ? Basit tutun: "Ne yazık ki, işten çıkarıldım." tamamen cevaptır.

Özgün İçerik: Ezgi Fırat

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.