Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram Uygulaması İçin Masaüstü Yenilikler!

Instagram Uygulaması İçin Masaüstü Yenilikler!
 

Instagram, tam fonksiyonel web uygulaması sunarak kullanıcılarını büyük bir yenilikle tanıştırdı. Yeni uygulama sayesinde akıllı telefonların web tarayıcıları kullanılarak, herhangi bir akıllı telefon uygulamasına ihtiyaç duyulmaksızın fotoğraf paylaşımı yapılabilecek. Ne var ki Instagram tarafından masaüstü tarayıcılar için herhangi bir seçenek sunulmuş değil. Fakat yine de basit bir yöntemle bilgisayarlardan da Instagram’da fotoğraf paylaşımında bulunabilmek mümkün.


Siz de fotoğraflarını önce bilgisayarda düzenleyip, sonra telefonuna yollayıp, ardından da Instagram paylaşımını mobil uygulama üzerinden yapanlardansanız, bu basit yöntem hayatınızı kurtarabilir.


instagram-2166645_1280


Masaüstü tarayıcılardan Instagram fotoğrafı nasıl paylaşılır?


Gezindiğiniz internet sitesi, kullanıcı aracısı (user agent) sayesinde ne tür bir cihaz kullandığınızı algılar. Birçok tarayıcıda da kullanıcı aracısının değiştirilebilmesi mümkün. Yani, ister dizüstü ister masaüstü bir bilgisayar kullanın, Instagram da dahil olmak üzere tüm internet sitelerini sanki mobil bir sitede geziniyormuş gibi “kandırabilirsiniz”. Bilgisayar üzerinden Instagram’da fotoğraf paylaşımını mümkün kılan yöntemin kaynağı da burada yatıyor. Peki bunu nasıl başaracaksınız? Adım adım, tarayıcı tarayıcı ilerleyelim:

Safari

Safari kullanıcıları şu yolu izlemeli: Safari’yi açın > Tercihler > İleri Düzey. Ardından en altta bulunan “Geliştirme menüsünü menü çubuğunda göster” seçeneğini işaretleyin.

Sonra “Özel Dolaşma” modunda yeni pencere açın. Geliştirme > Web Denetçisini Göster > Safari – iOS 10 – iPhone yolunu izleyin. Instagram.com’u açın, hesabınızla giriş yapın ve ekranın alt tarafında bulunan kamera butonu ile dilediğiniz fotoğrafı yükleyin.

Chrome

Chrome tarayıcınızı açtıktan sonra gizli pencere açın. Sonra “Ctrl+Shift+C” kısayolu ile “Geliştirici Araçları”nı açın. Tarayıcının yan tarafında kodlarla dolu bir pencere açılacak. Bu pencerenin en üst kısmında, Elements’in solunda tablet/telefon benzeri bir simge göreceksiniz. Simgeye tıklayın.

Sonra Instagram.com’u açın, hesabınızla giriş yapın ve ekranın alt tarafında bulunan kamera butonunu kullanarak dilediğiniz fotoğrafı yükleyin.

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.