Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram Reels Üzerinden Para Kazandıracak!

Instagram Reels Üzerinden Para Kazandıracak!

Instagram'ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığı, hatta özelliğin şu an test aşamasında olduğu öğrenildi. Kullanıcılar, bu özellik ile birbirlerine para gönderebilecekler. Hediyeler isimli bu özellik, yalnızca Reels videolarda kullanılabilecek.

Dünyanın en popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram ile ilgili önemli bir gelişme ortaya çıktı. Instagram'ın, Reels videosu paylaşan tüm kullanıcıların para kazanabilmesini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığı öğrenildi. 

Reels'lere Para Gönderilebilecek!

Aslında bu özellik, ilk kez Ağustos 2022'de ortaya çıkmıştı. Geliştirici Alessandro Paluzzi, Instagram'ın kodlarında kullanıcıların birbirlerine para vermelerini sağlayan bu özelliğini tespit etmişti. Şimdi de bu özellik, belirli bir kullanıcı kitlesi ile test ediliyor gibi duruyor. Business Insider'a konuşan bir Instagram sözcüsü, özelliğik üzerinde çalışıldığını doğruladı. 

Instagram'ın Gifts özelliği, oldukça basit bir temele dayanıyor olacak. Kullanıcılar, bu özellik kullanıma sunulduğunda, diğer kullanıcıların paylaştığı Reels videolara hediye olarak para gönderebilecekler. Toplanan para ise belirlenmiş ödeme yöntemi üzerinden banka hesaplarına yatırılacak.

Instagram, herkesin bildiği üzre bir süredir TikTok'la rekabet ediyordu. Hediyeler özelliği de bunun devamı niteliğinde olacak.Çünkü TikTok'ta, içerik üreticiler için zaten böyle bir özellik bulunuyordu. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, Instagram'ın Hediyeler özelliğinin çok geç sayılmayacak bir zaman diliminde kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor. Ancak özelliğin ne zaman kullanılabilir olacağı hakkında net bir şey söylenemez.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.