Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram'ın Özlenen Tasarımı Geri Dönüyor!

Instagram'ın Özlenen Tasarımı Geri Dönüyor!

Devamlı yeni özellikler getiren ya da var olan özellikler üzerinde değişime giden Instagram, bu sefer de bildirimler sekmesini eski yerine döndürme kararı aldı.

Devamlı yeni güncellemeler ile kimi zaman kullanıcıların beğenisini kimi zamansa nefretini kazanan Instagram, bir “Super App” olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Sık sık potansiyel rakiplerinin özelliklerini kendisine uyarlayan uygulama, bu kez özüne dönüyor.

Yakın zamanda kullanıma sunulacak tasarımda alt çubukta yer alan mağaza sekmesinin yerini bildirimler alacak.

Birçok Kullanıcı Sevindiren Dönüş!

Instagram’ın çatı şirketi olan Meta’nın sözcüsü Anne Yeh, bugün yaptığı bir açıklamada bu yeni güncellemenin şu anda sınırlı sayıda kullanıcıda test edildiğini belirtti. Aslında 2018 yılından önce de mağaza sekmesinin yerinde duran bildirim sekmesi, mağaza sisteminin Instagram’a eklenmesiyle birlikte anasayfada mesajların yanına taşınmıştı.

Her ne kadar mağaza sekmesi için çalışmalara devam ediliyor olsa da mağaza sistemi Meta’nın en kârlı yatırımları arasında yer almıyor. Ancak özelliği tamamen kaldırmak istemeyen yetkililer mağaza sekmesini kaydedilenler ve ayarları görüntülediğiniz menüye kaldıracak. 

Eylül ayının başında ortaya çıkan bir rapora göre Meta yetkilileri, Instagram’daki mağaza sistemini 2023 yılının mart ayına kadar tamamen uygulamadan çıkarmayı planlıyor. Facebook uygulamasındaki mağaza sekmesini daha da geliştirmek isteyen yetkililerin satış yapmak isteyenleri Facebook’a çekmek istediği tahmin ediliyor.

Sosyal medyada bu bildirim sekmesinin eski yerine döndüğünü gören pek çok Instagram kullanıcısı uygulamanın daha fazla eskiye dönmesini ve özledikleri “Fotoğraf paylaşım platformunun” geri gelmesini istediklerini ifade etti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.