Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram'dan İçerik Üreticiler İçin Yeni Özellik!

Instagram'dan İçerik Üreticiler İçin Yeni Özellik!

Instagram, profesyonel hesap sahibi kullanıcıların Keşfet'e düşmelerini engelleyecek gönderiler paylaşıp paylaşmadığını öğrenmesini kolaylaştıracak.

Dünyanın en popüler çevrimiçi fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, içerik üreticiler için önemli bir özellik paylaştı. Instagram tarafından yapılan açıklamalara göre profesyonel hesap sahibi, bundan sonra Instagram topluluk kurallarını daha iyi bir şekilde kavrayabilecekler. Bu özellik ile paylaşılan gönderilerin Keşfet'e uygun olup olmadığı, uygun değilse bunun nedeni ve nasıl düzeltilebileceği gibi konularda bilgi paylaşılacak.

Takipçi Kaybını Önleyecek!

 

Instagram'ın topluluk kuralları, hesapları bazen kısmi olarak engellenebiliyor. Öyle ki topluluk kurallarına aykırı sayılabilecek gönderiler, o hesabın Keşfet'e düşmesine izin vermeyecek. Bu da hesap sahibinin daha fazla kullanıcıya ulaşma olasılığını azaltıyor. Geliştirilen yeni özellik ise bu durumun önüne geçilmesini kolaylaştıracak. Çünkü kullanıcılara topluluk kurallarına aykırı olan içeriklerin örnekleri bile aktarılacak.

Instagram, kullanıcılarla yalnızca örnek içerikler paylaşmayacak. Eğer o hesapta paylaşılan bir gönderi Keşfet'e düşmeyi engelliyorsa, o içeriğin düzeltilmesine veya silinmesine de olanak sağlanacak. Böylelikle kullanıcıların işleri hiç olmadığı kadar kolaylaşacak. Üstelik hesap sahibi kullanıcı, topluluk kurallarına aykırı sayılabilecek bir gönderi için Instagram'a itirazda bulunabilecek. Bu durumda, gönderi tekrar incelenecek.

Instagram'ın yeni özelliğini kullanmak için profildeki 'menü' seçeneğine dokunarak 'ayarlar'a girin. Hesap seçeneğinden Hesap Durumu bölümüne girmeniz yeterli. Keşfet'e düşmenize engel olan bir paylaşım yaptıysanız ve bunun farkında değilseniz, yukarıdaki adımları takip ederek hesabınızla ilgili kontrolleri gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Kaynak


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.