Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram Arkadaşlarınızla Oluşturabileceğiniz 'Ortak Koleksiyon' Özelliğini Duyurdu!

Instagram Arkadaşlarınızla Oluşturabileceğiniz 'Ortak Koleksiyon' Özelliğini Duyurdu!

Dünyanın en popüler fotoğraf ve kısa video paylaşım platformu Instagram'a yeni bir özellik eklendi. Instagram, kullanıcıların ortak koleksiyonlar oluşturmasını sağlayan yeni özelliğini kullanıma sundu. 

Platformun resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, kullanıcıların artık ortak koleksiyonlar oluşturabilecekleri açıklandı. Böylelikle Instagram'daki kullanıcı deneyimi iyileştirilmiş oldu.

250 Kullanıcı Ortak Koleksiyon Oluşturabilecek!

Aslında Instagram'da 2017'den beri koleksiyonlar oluşturulabiliyor. Ancak bu koleksiyonlar, kullanıcılara özel oluyordu. Yeni özellik ile birlikte birden çok kullanıcını ortak bir koleksiyon oluşturabilecek. Yapılan açıklamaya göre 250'ye kadar kullanıcı, ortak bir koleksiyonun parçası olabilecek.

Instagram'ın ortak koleksiyon özelliğini kullanmak oldukça kolay. Bir gönderiyi koleksiyona ekleyip ona isim verdikten sonra ayarlar bölümüne girip, kimlerin o koleksiyona dahil olacağına karar vermeniz gerekiyor. Daha sonra tüm kullanıcılar, ortak koleksiyona içerik eklemesi yapabilecekler.

Koleksiyona gizli hesaptan eklenen bir gönderinin tüm kullanıcılar tarafından görüntülenmesi için, kullanıcıların söz konusu hesabı takip ediyor olmaları gerekecek. Ayrıca kullanıcılar, oluşturdukları koleksiyonları bir başkası ile bağlantı veya DM yoluyla paylaşamayacak. Henüz dağıtım aşamasında olan özelliğin kısa bir süre içerisinde tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.