Öğrenci Kariyeri Banner

İngiltere'de Eğitim Almanın Sağladığı 9 Avantaj!

İngiltere'de Eğitim Almanın Sağladığı 9 Avantaj!

Yurt dışında eğitim almanın hem dil hem de kariyer açısından avantajları saymakla bitmez. İngiltere de, yurt dışı eğitimi deyince akla gelen ülkelerin başında yer alıyor.

Biz de sizler için İngiltere'de eğitim almanın avantajlarını 9 madde şeklinde sizler için sıraladık.

1- Akademik Geçmişi ve Eğitim Standardı

Dünyanın en oturmuş, köklü eğitim alt yapısı İngiltere’dedir. Oxford, Cambridge gibi köklü, prestijli, dünyaca tanınan eğitim kurumlarına sahip olan İngiltere kültürlerarası düzeyde eğitim gören öğrencilere üst düzey bir eğitim sağlıyor.

2- Ülke Prestiji

Eğitim kurumlarının akademik performansı, çok uzun süreli bir geçmişe sahip olmasından dolayı Amerika, Kanada ve Avustralya gibi ülkelere nazaran saygınlık ve kalite algısı toplumda her zaman daha öndedir.

3- Mesafe

Türkiye’ye çok yakın olduğu için ulaşımı daha kolaydır. İstanbul’dan Londra'ya uçuş 3 saat 45 dakika civarında sürmektedir.

4- Yabancı Dil Öğrenmek İçin Güzel Bir Ülke 

Dünya’da en çok konuşulan dillerden biri olan ingilizce, dilin kendi kültürü içinde en doğru kullanımı ve telaffuzu ile İngiltere’de öğrenilebilir.

5- Dünyanın Her Yerinde Kabul Gören Uluslararası Lise ve Üniversite Diplomaları

İngiltere kaliteli eğitim kurumları ile dünya çapında tanınan ve kabul gören diploma programlarına sahiptir. İngiltere'de öğrenim gören öğrencilerin diplomaları dünyanın her yerinde geçerli ve eğitimlerine istedikleri ülkede devam edebilme veya tamamlayabilme şansına sahip oluyorlar.

6- Eğitim Süreci

İngiltere’de genelde eğitim süreçleri 3 yıldır. Master programlarında ise bu süreç 1 yıldır. Öğrenciler daha kısa sürede eğitim hayatından iş hayatına geçebilmektedir.

7- Master Programlarına Şartlı Kabul

İngiltere’deki master programlarına öğrenciler mezuniyetlerini tamamlamadan son yıllarında ve ayrıca dil yeterliliklerini sağlamadan başvuru yapabilirler. Bu durumda üniversiteler başvuru yapan kişiye şartlı kabul vermektedir.

Üniversitenin koyduğu son tarihe kadar Türkiye’de eğitimine devam eden öğrenci ingiliz üniversitelerinin istemiş olduğu yeterli not ortalamasını ve dil yeterliliğini sağlamaya çalışır.

Aynı zamanda master programlarında bazı ülkelerde şart koşulan GMAT ve GRE gibi sınavlara ihtiyaç yoktur.

8- Çalışma İzni

İngiltere lisans ve yüksek lisans öğrencilerine haftada 20 saat resmi olarak çalışma izni vermektedir

9- Profesyonel İş Deneyimi

İngiltere’de lisans programları 1 yıllık okuduğu bölümle ilgili staj programı organize etmektedir. Bu programlara “Sandwich” programlar denilmektedir. Üniversite’de 2'nci yılını tamamlayan öğrenciler son yıllarına başlamadan bir yıl süreli İngiltere’de iş deneyimine sahip olabilirler.

Siz de İngiltere'de eğitim almanın başka avantajlarını öğrenmek ve daha fazla bilgi almak isterseniz ücretsiz olarak Orbis ile iletişime geçerek tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

Orbis İletişim


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.