Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizce Dışında Başka Bir Dil Seçimi

İngilizce Dışında Başka Bir Dil Seçimi
0.66111800_1434407143

Artık çoğumuz İngilizce biliyor hale geldik, bu bilme ölçütü kişiden kişiye farklılık gösterse de.

İngilizce öğrenmek artık bir gereklilik. Çağ bunu zorunlu kılıyor elbette. Peki sadece İngilizce mi?

Daha önceleri gerek iş sektöründe gerek ekonomi ve günlük yaşantıda İngilizce yeterli geliyordu. Fakat günümüz koşullarında artık ‘İngilizce biliyor musunuz?’ sorusunun yerini ‘Kaç dil biliyorsunuz?’ sorusu aldı.

Bu nedenle İngilizcenin dışında başka bir dil seçimi kariyerinizi zenginleştirecek, ufkunuzu genişletecek ve hayatınıza zenginlik katacaktır. O zaman ikinci dil olarak,  seçimimizi hangi yabancı dilden yana kullanmalıyız?

[ad name="Google Adsense"]

Bu seçimi yaparken kendi tercihlerinizin yanı sıra, iyi bir araştırma yapmanızı da tavsiye ederim.

-Hangi diller, kaç ülkede konuşuluyor?

-Dünyada en çok öğrenilen diller?

-Dünyanın en yaygın dilleri nelerdir?

Öğreneceğiniz yabancı dil için bu şekilde sıralamalar, değerlendirmeler yapmanız oldukça faydalı olacaktır.

Hangi meslekte olursanız olun, profesyonel hayatta ne kadar çok artınız varsa o kadar önde başlayabiliyorsunuz. Sizi öne taşıyan en önemli özelliklerden birisi de: Yabancı dil bilmek.

Bu konuda da eğer fark yaratmak istiyorsanız, İngilizce’den başka diller biliyor olmak önem kazanacaktır. Global dünyayı ve ekonomileri daha iyi okuyabilmek için yabancı dil önemlidir.

hola

Dil Seçenekleri sunmak gerekirse:

Hangi dilleri öğrenmeliyiz  değerlendirmesi yaptığımızda tabiî ki bunun ilk cevabı İngilizce’dir. Fakat bizim buradaki amacımız İngilizcenin yanına bir dil daha eklemek.

-İspanyolca: Dünyada yaygın kullanılan 3.dil olma özelliğini koruyan İspanyolca’yı dünya üzerinde 265 milyondan fazla kişi konuşmaktadır. Bu çok önemli bir rakamdır.

Bankacılık, İletişim, gazetecilik bölümleri konusunda kariyer hedefleyenler için İspanyolca önerilen bir dildir.

-Fransızca: Çoğumuzun duyduğu en yaygın dillerden biri de Fransızcadır. Kulağa hoş gelen bir dil.

Fransa Avrupa’nın en büyük ticari hacme sahip üç ülkesinden biri konumundadır. Büyük şirketlerde iş fırsatı ve eğitim için Fransızca gerekli.

-Arapça: Sadece Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi ekonomik açılardan güçlü ülkelerde iş imkanı için değil, bu ülkelerle ekonomik ilişkiler içinde olan Türkiye içinde Arapça bilmek bize büyük bir artı katacaktır. Türkiye de İngilizcenin yanında aranan dillerden biridir.

Mandarin: Belki çok kez duydunuz ya da ilk kez duyuyorsunuz. Fakat bu dil 850 milyonla dünyada en çok konuşulan dil konumunda.

Çin büyük büyük bir ülke ve 300 farklı dil konuşuluyor. Ülke genelinde resmi lehçe ise Mandarindir.

Ticari yazışmalarda da bu lehçe kullanıldığından, büyük şirketlerde de aranan diller arasında önemi büyük.

Rusça, Almanca,Portekizce de öğrenilmesi gereken başlıca diller arasındadır. Bu seçenekleri fazlasıyla arttırmak mümkün, bu tamamen sizin elinizde.

Ve ben bu dilleri nasıl öğreniceğim diyerek, ümitsizliğe kapılmayın. Dil öğrenmek zevkli bir iştir.

Önemi ise tartışılmayacak derece de açık. Dil kurslarına para dökmeden öğrenilebilme ihtimali de var. Azim ve sabır ile.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan özel haberlerin tüm hakları ÖğrenciKariyeri’ne aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. ÖğrenciKariyeri tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.