Öğrenci Kariyeri Banner

İnce Detayları Unutmamak ve Daha Verimli Öğrenmek

İnce Detayları Unutmamak ve Daha Verimli Öğrenmek
“Duyusal hafıza, kısa süreli hafıza ve uzun süreli hafıza” dediğimiz üç çeşit hafıza bulunmaktadır. Duyusal hafıza, duyu organlarımızla edindiğimiz bilgileri depoladığımız hafızamızdır ve her uyaran duyusal hafıza ile zihnimize girer. İlgimizi çeken bilgiler duyusal hafızadan kısa süreli hafızamıza aktarılır ki burada da 7-8 saniye civarında tutulur. Eğer bilgi bizim için işlevsel değilse veya önemli değil ise sonra unutulur.

Kısa süreli hafızaya alınan bilgiler eğer tekrar edilir ve görsellerle veya yazı, sayı ile kodlanır ise uzun süreli hafızamızda yer eder.

Günlük yaşamımızda ki ince detayları daha kolay hatırlamak ve daha verimli öğrenmek için birkaç tüyo;

ışık-hızı_790x445

Neyi öğrendiğinizi, unutmamanız gerektiğini anlamaya çalışın. Farkında olunan şeyler 9 kat daha hızlı unutulmaz, öğrenilir.

not-almak-deftere-laptopa_790x445

Sizin için önemli tarihleri not alın. Yaşadığınız, yaşayacağınız iklimi, gündemi, zamanı, kişileri bu tarihlerle zihninizde görselleştirin. Bu, kas belleğinizi tetiklemenize yardımcı olacaktır.

maxresdefault_790x445

Yoğun bir hayatınız varsa, günleriniz stres altında geçiyorsa yeni şeyler öğrenmeyi bir süre bırakın. Koşuşturmanın içinde öğrendiğiniz şeyi öğrendiğinizi bile unutabilirsiniz. Gün içinde kendinizle kaçamak yapıp birkaç saat dinlenmeyi ve rahatlamayı deneyin. Uykunuzdan asla taviz vermeyin.

8726950e73312a09d3864d67b738734c_790x445

Sürekli tekrar ettiğiniz bir şeyde deneme yanılma yoluyla keşfedeceğiniz bir teknik bu işi daha kolay yapmanızı sağlayacaktır ve bu beyninizi de daha önce alışık olmadığı şekillerde çalışmaya zorlar.

HDResim.net

Dikkatinizi bir konudan diğerine verin. Unutmayın ki benzer anılar karışıktır ve birbirleri ile karışmaları mümkündür.

tumblr_static_tumblr_static__640_790x445

Hikaye yaratın. Belli bir sırada birçok bilgiyi ezberlemeniz gerekiyorsa, parçaları hikaye içine almaya çalışın. Parçaların bir takım şekillerle birbirine bağlı olması önemlidir.

 

 

Kaynak  

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.