Öğrenci Kariyeri Banner

İllerimizdeki 30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinlikleri

İllerimizdeki 30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinlikleri
Büyük Zafer’in 97. yılının coşkuyla kutlanması için illerimizin birçok noktasında etkinlikler düzenlenecek. Halkın da davetli olduğu bu etkinlikleri, "ÖğrenciKariyeri Yazar Ekibi" olarak sizler için derledik.

İstanbul

dd
30 Ağustos 2019 saat 20.00'den 23.00'e kadar Üsküdar Meydanın'da düzenlenecek olan kutlamalarda Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass ve usta sanatçı Candan Erçetin dinleyenlere müzik ziyafeti verecek. Ardından gerçekleşecek olan su, ışık, lazer ve pyro gösterileriyle Üsküdarlılara görsel şölen yaşatacak.

  • Pendik Sahili’nde İBB Kent Orkestrası Konseri, (20.00-22.00)

  • Avcılar Sahil Parkı’nda Koray Avcı Konseri, (21.30)

  • Kadıköy İskelesi İstanbul Kitapçısı’nda İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğrencilerinden Klasik Türk Müziği Konseri, (11.30-16.00)

  • Miniatürk’te masal dinletisi, (11.00-15.00)

  • Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde Nazım Hikmet’in Eserinden Uyarlama Kuvay-ı Milliye Destanı isimli tiyatro oyunu sergilenecek.  (20.00)


Ankara

anit_2

TBMM tören alanından Ulus Eski TBMM Binası’na kadar 30 Ağustos Kortej Yürüyüşü ve Anıtkabir töreni düzenleneceğini duyurdu. Etkinliğe katılan vatandaşlara kumanya, su, şapka ve bayraklar dağıtılacak. Selda Bağcan Uğur Mumcu Mahallesi, Vedat Dalokay Parkı’nda saat 20.00’da ücretsiz konser verecek. Ayrıca vatandaşlar, 30 Ağustos Cuma günü Başkent’te toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek.

İzmir

iz

29 Ağustos Salı Cumhuriyet Meydanı Saat: 17.00 - 18.00 aralığında İBB Bandosu Konseri olacak. 30 Ağustos'ta sabahı 10.45'de yine Cumhuriyet Meydanın'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak. Ve  yanan İzmir ormanlarında buluşma yapılacak. Buluşma, Efemçukuru Devedüzü mevkiinde Saat 15.00’te gerçekleşecek. Buluşmanın ayrıntılı bilgileri için TIK!

Eskişehir

big-5016-1-2019-08-27-1566903945

Yine büyük bir coşku ile kutlanacak zafer bayramının sabahı 09.00’da Vilayet Meydanı’nda çelenk töreni ile başlayacak kutlamalar, saat 10.30’da Atatürk Bulvarı’nda geçit töreni ile devam edecek. Etkinlikler kapsamında saat 16.00’da Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda 8-14 yaş kategorisinde yaklaşık 20 sporcu, ‘Optimist Zafer Kupası’nda kıyasıya mücadele edecek. Akşam ise 19.00’da sivil toplum kuruluşları ve odaların da katılımıyla büyük yürüyüşe gerçekleştirilecek  Daha sonra Porsuk Çayı üzerinde saat 21.00’de botlar ve gondollar ile gerçekleştirilecek geçit törenine bu yıl da binlerce Eskişehirlinin katılması bekleniyor. Ayrıntılı bilgi için TIK!

Antalya

antalya-da-30-agustos-zafer-bayrami-kutlamala-7642893_x_o

Saat 9.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması etkinliğinden sonra yine Manavgat Belediyesi'nin organize edeceği Fener Alaylı Yürüyüş ve Kurtalan Ekspres konseriyle kutlanacak. Saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacak olan Manavgat halkına, Türk bayrakları ve meşaleler dağıtılacak. Düzenlenecek olan fener alayı, yapay şelale, İbrahim Sözen Caddesi boyunca devam ederek, Atatürk Kültür Merkezi'nde sona erecek. Havai fişek gösterisinin ardından Anadolu rock grubu Kurtalan Ekspres sahneye çıkarak, birbirinden güzel şarkılarını Manavgat halkı için seslendirecek.

Bayram coşkusu, düzenlenecek Edip Akbayram konseri ile devam edecek . Saat 21.00'da başlayacak konserde usta sanatçı birbirinden güzel şarkıları ile kutlamaları renklendirecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, büyük bir coşku ve heyecanla kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ve Edip Akbayram konserine tüm Antalyalıları davet etti.
Kepez Belediyesi'nde ise 21.00'de Kent Meydanı Açılış Töreni kapsamında sahne alacak olan Funda Arar, sevilen şarkılarıyla kendisini dinlemeye gelen hayranlarına müzik dolu bir akşam yaşatacak.

Kütahya


yy


Kütahya Valiliği, bayramın 97. yılına özel birçok program yapılacağını duyurdu. 26 Ağustos’ta başlayan etkinlikler, 30 Ağustos’a kadar devam edecek. Etkinlik programına buradan ulaşabilirsiniz.
Kocaeli

30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi

Sabahtan başlayan etkinliklerin akşamı Türkiye’nin güçlü seslerinden Işın Karaca, Kocaeli Gebze Metin Oktay Stadında ücretsiz bir konser verecek. Konser 21.00'de başlayacak. İzmit Belediyesi Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Volkan Konak’ı İzmitliler ile buluşturacak. Türkiye’nin sayılı sanatçılarından biri olan Volkan Konak’ın 30 Ağustos akşamı saat 21.00'de  Sekapark’ta konser verecek. Kocaeli'ndeki tüm etkinliklere buradan  bakabilirsiniz.

Bursa

30-agustos-depo-1_16_9_1567061316

Diğer illerden farklı bir etkinlik düzenleyen Bursa, 7 bin 835 kişiyle dev bir Türkiye haritası oluşturulacağını açıkladı. Tarihe geçecek bu karede yer almak isteyenler 30 Ağustos’ta saat 17:00’de burada açılacak kayıt masalarına gelerek kayıt yaptıracaklar. Fotoğraf çekim aşamasına gelinceye kadar alanda, konser, şiir dinletisi, halk dansları gösterisi gibi etkinlikler de olacak. Güvenlik açısından 13 yaşından küçüklerin katılamayacağı etkinlikte, katılımcılara ulaşım kolaylığı da sağlanacak.

Ordu

xx
Kutlama Programı, 30 Ağustos 2019 Cuma günü saat 09.00’da, Atatürk Anıtı’nda yapılacak çelenk sunma töreni ile başlayacak. Saat 09.20’de, Valilik Makamında Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tebrikleri kabulü ile devam edecek kutlama programı, saat 10.00’da, Ordu Lisesi önündeki tören alanında yapılacak kutlama programı ile devam edecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümü kutlama programı, aynı gün saat 19.30’da, Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde, Ordu Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un ev sahipliğinde verilecek resepsiyon ile son bulacak.


Mersin

dda

Sabahtan başlayan kutlamalar sonrası saat 17.30-18.30 saatlerinde Forum AVM’de Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından Zafer Bayramı Konseri, 18.30-19.30 saatlerinde de Forum AVM’de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu tarafından konser verilecektir.



Özel İçerik : Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazarları tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.