Öğrenci Kariyeri Banner

İletişim Öğrencisinden Tek Bakışta Koca Pencere

İletişim Öğrencisinden Tek Bakışta Koca Pencere
Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta YKS sınavının yükü öğrenciler tarafından atlatıldı. Yaklaşık 3 sene önce bu stresi atlatmış bir öğrenci olarak, her sınav sabahı aynı hisle heyecanlanıyorum. Yolun sonundaki ışıksızlık, omuzlardaki yük, her şeyden önce bu belirsizlik, sınavın bitişiyle beraber atlatılmıyor da üstelik. Şimdi ne olacak?  Şimdi ne olacağı aslında, tüm ''ne olacaklardan'' farklı olacak. Lise hatalı veya hatasız atlatıldı ama üniversite öyle mi? Hele ki bölüm tercihi, yanlış yapıldığı takdirde hayat boyu aynı stresi arttırarak omuzlarda taşımaktan farksız. Doğru tercih, bundan sonraki yaşamınızı şekillendirecek.

Tercihlerimden Geleceğe

bikee

Ben bu stresli tercih işinin içine çok erken yaşta girdim. Meslek lisesinde Radyo Tv Sinema seçtim, üniversite tercihimde ise Halkla İlişkiler ve Tanıtım... Hiç pişman olmamakla beraber tam tamına 7 senedir iletişim öğrencisiyim! Erken yaşta belli kalıplar içinde, bundan sonraki yaşamı şekillendirmek kolay bir seçenek değildi tabi ki. Her birimizin gelecek için büyük planları vardır elbette. Yalnızca onları yanımızda taşımakla kalmamalı, onlarla beraber çevremizi şekillendirmeli, onlar için savaşmalı, bu zorlu savaşların ötesinde onlarla barışmalı, onlara tüm ruhumuz ve kollarımızla sarılmalıyız.

Kollarım, dizlerim, ruhum her birine bazen güç oldu tercihlerim, bazen yara. Ama yılmadım. Üretmeyen bir neslin, hepsinden önce üretme fikrine, üretim aşamasında destek olma fikrine faydalı bir birey olmak adına, her zaman çabaladım. Hiç sene kaybı yapmamak adına önce yaşadığım şehri terkedip Kocaeli Üniversitesi'ne gittim, sonrasında İstanbul ile arasında gelecek adına mekik dokuyacak işlerde bulundum.

Neden İletişim? 

Benim ışık gördüğüm bu pencere, iletişimin eşit şartlarda, özgürce, her şeyden önce bilinçli yaşanmasından yana. Çünkü savaşlarda iletişim sonucunda olur, büyük kazançlarda. Üretebilen, kendini tanıyan, sevgiyle dünyasını saran birey, hepsinden önce iletişimin değerini bilmeli. Okumalı, yazmalı, yeni insanlarla tanışmalı, kendisinden başlayarak dünyayı tanımayı tüm tercihlerin önünde tutmalıdır. Unutulmamalı ki fikir üretmek, üretilen tüm bu fikirleri kaba bir tabirle insanlığa satmak, müthiş önem arz eder. Hafife alınan bu mecra, kitleleri yönetebilecek güce varmış, dünya çapında gerektiği öneme sahip ve sürekli devinim halindeyken toplumumuzda yeterince bilinç düzeyini sağlayamamıştır. Nesillere aktarılacak, dünyadan topluma aktarılacak, bireyden kitleye, dünden bugüne hatta gelecekten günümüze aktarılacak bu bilgi akışında ana karakterlerden biri olmak, iletişimci olmakla, başarılı bir iletişimci olmakla başlar.

İletişim Öğrencisi Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

think

1- Çok Fazla Oku

Herkes için başlangıçta verilebilecek en büyük, en güzel ne yazık ki kulaklarda klişe olan bu tavsiye, yıllar geçtiğinde anlamayı, bilinci arttırmayı, tanımayı, empati yeteneğine sahip olmayı sağlayacak en büyük adım. Okumayan insan tanımaz, tanıtamaz, kendini arayamaz ve bulamaz.

2- Kendine Bir İdol Seç!

Önce iletişim alanında, sonrasında her alanda kendine edindiğin idoller sana ilham kaynağı olacaktır. Unutma ki iletişim öğrencisi için seçilecek idol yalnızca çok üst makamlarda değildir, bu fayda zincirinde topluma yararı olan her birey, aslına bakarsan tek tek her birey senin için önemlidir. İlham kaynağını seçtiğinde onu tanımaktan ve tanışmaktan çekinme.

3- Yeni İnsanlarla Tanış

Yeni insanlarla tanışmaktan, merhaba demekten asla çekinme. Her hikaye sana güç verecek, her hikaye seni büyütecek. Faydalı olacağın toplumu tanımak, yeni insanlar tanımakla başlar.

4- Alanında Gönüllü Çalış

Tercihler bitti, akademik anlamda artık bir iletişim öğrencisisin, teorik bilgiler alıyorsun diyelim, ne yazık ki yetmiyor. Büyük, küçük demeden alanında her işte çalış. Ücret alma talebini bir köşeye bırakıp, gelecek adına saha çalışmalarında bulun. Saha çalışmaları sana bölümün ile ilgili tüm düşündüklerini yaşamayı sağlayacaktır.

5- STK'lara Üye Ol!

Maneviyata önem verilmesi gereken bu yolda, gönlünü ortaya koyduğun her eylem seni daha ileri götürecektir. Bir olmayı, birlik olmayı, faydalı bir insan olmayı öğütleyen STK'lar sana her zaman destek olacaktır.

Unutma ki dünya koskocaman bir macera. Bu maceradaki yerini doğru seçersen , onunla  beraber güzelleşeceksin. Tercihin her ne olursa olsun, sana ait. Bu yolda tüm umutlar yanında olsun!

e1b5fc5e1aad5127c4787109e89cc09e

Özgün İçerik: Esra Avcu

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.