Öğrenci Kariyeri Banner

İkinci Üniversite Hakkında Merak Edilenler

İkinci Üniversite Hakkında Merak Edilenler

İkinci üniversite, bazılarımız için halihazırda okuduğumuz bölüme ek, bazılarımız için tercih zamanında aklımızda kalan bölümün eğitimini alabilmek için güzel bir alternatif.

Kayıt tarihleri de yavaş yavaş yaklaşmaya başlamışken ikinci üniversite hakkında aklınıza gelebilecek tüm soruların yanıtlarını sizlerle paylaşmak istedik.

Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

  • Anadolu Üniversitesi: 22 Ağustos-17 Ekim
  • Atatürk Üniversitesi: 29 Ağustos- 2 Ekim
  • İstanbul Üniversitesi: 15 Ağustos-16 Eylül

İkinci Üniversiteye Nasıl Kayıt Olunur?

Halihazırda okuduğunuz bölüme ek olarak uzaktan ikinci bir diploma almanıza imkan veren ikinci üniversiteye direkt internet üzerinden kayıt olabiliyorsunuz.

Diplomalarında Herhangi Bir Fark Var mı?

Hayır, ikinci üniversite diplomaları aynı şekilde e-devlet'ten görüntülenebilir. Öğrencilik boyunca öğrenci belgesi alınabilir ve tüm öğrenci haklarından yararlanma imkanı verir.

İkinci Üniversite Ücretli midir?

Normal şartlarda tüm üniversiteler ücretli olup sadece örgün eğitimde harç ücretleri devlet tarafından karşılanmaktadır. Uzaktan eğitim programlarında tıpkı ikinci öğretim gibi harç ödenmektedir.

Kayıt Zamanı Ne Yapmamız Lazım?

Kayıt dönemi yaklaştığında tüm sorularınızın cevaplarını ve yönlendirmeleri içeren hatırlatma paylaşımlarını takip edebilmek için buraya tıklayarak Instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.