Öğrenci Kariyeri Banner

İkinci Çeyrekte En Çok Sevkiyat Yapan Telefon Markaları Açıklandı!

İkinci Çeyrekte En Çok Sevkiyat Yapan Telefon Markaları Açıklandı!

Canalys, 2022 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleşen akıllı telefon sevkiyatına ilişkin bir rapor yayınladı. Paylaşılan rapor ile birlikte ikinci çeyrekte en fazla sevkiyat yapan telefon telefon markaları belli oldu.

Bu yılın ikinci çeyreğinde toplamda 287 milyon adet akıllı telefon sevkiyatı yapıldı. Bu miktar, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 315,6 milyon adetti. Bu bilgi göz önünde bulundurulduğunda telefon satışlarında yüzde 9 oranında bir düşüş yaşandığı görülüyor.

En Çok Sevkiyat Yapan Telefon Markaları

  • Samsung - 61,8 milyon adet
  • Apple - 49,5 milyon adet
  • Xiaomi - 39,6 milyon adet
  • Oppo - 27,3 milyon adet
  • Vivo - 25,4 milyon adet

İkinci çeyrekte en fazla sevkiyat yapmayı başaran telefon markası Samsung oldu. Yüzde 21 pazar payına sahip olan firma, 61,8 milyon adet akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Apple ise ikinci sırada yer aldı. Yüzde 17 pazar payına sahip olan şirket, ikinci çeyrekte 49,5 milyon adet telefon sevkiyatı yaptı.

Canalys tarafından yayımlanan rapora göre Xiaomi, 2022 yılının ikinci çeyreğinde 39,6 milyon adet telefon sevkiyatı yapmış oldu. Yüzde 14 pazar payına sahip olan telefon üreticisi, paylaşılan listenin üçüncü sırasında yer aldı. Şirket, 2021 yılının ikinci çeyreğinde 52,8 milyon adet sevkiyat yapmıştı. 

Çin merkezli telefon üreticisi Oppo, bu yılın 2. çeyreğinde 27,3 milyon adet sevkiyat yaptı. Yüzde 10 pazar payına sahip olan şirket, listenin dördüncü sırasında bulunuyor. Telefon üreticisi, geçtiğmiz yılın aynı döneminde 34,9 milyon adet sevkiyat yapmıştı.

Bu yılın ikinci çeyreğinde en fazla sevkiyat yapan telefon markaları listesinin beşinci sırasında Vivo yer alıyor. Yüzde 9 pazar payına sahip olan telefon üreticisi, 25,4 milyon adet sevkiyat gerçekleştirdi.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.