Öğrenci Kariyeri Banner

İki iPhone Modelinden WhatsApp Desteği Kesiliyor!

İki iPhone Modelinden WhatsApp Desteği Kesiliyor!

WhatsApp'ın 24 Ekim'e kadar iOS 10 ve iOS 11'i desteklemeyi durduracağı açıklandı. Daha önceki bir rapora göre iOS 10 veya iOS 11 sürümlerinde çalışan iPhone modelleri yakında WhatsApp'ı desteklemeyi bırakacak.

Whatsapp'ın aldığı kararla ilgili değişikliklerin 24 Ekim'de yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Eski iPhone'ları olan kullanıcıların WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek için telefonlarını iOS 12 veya daha yeni sürümlere yükseltmeleri gerekli olacak.

iPhone 5 ve iPhone 5c Modelleri Etkilenecek!

Bu adım, iPhone 5 ve iPhone 5c kullanıcılarını daha yeni bir iPhone modeline yükseltmeye zorlayacak. iPhone 5 ve iPhone 5c kullanıcıları, WhatsApp'ı destekleyecek bir iOS güncellemesi yüklemek pratik olarak mümkün olmadığı için bir donanım yükseltmesi ile karşı karşıya kalabilirler ancak iPhone 5s ve üzeri modellere sahip kullanıcılar, iOS 12'ye güncelleme yaparak WhatsApp desteği almaya devam edebilecekler.

WhatsApp, bu değişiklikleri yansıtmak için SSS sayfasındaki gereksinimlerini güncelledi. Mesajlaşma platformunu telefonlarında çalışır durumda tutmak için iPhone kullanıcılarının iOS 12 veya daha yeni bir sürüme yükseltmesi gerekecek. Buna karşılık Android tarafında uygulama hâlâ Android 4.1'de çalışan tüm cihazları desteklemeye devam ediyor.

Bu güncelleme aslında Apple kullanıcı tabanının çoğunluğu için bir sorun teşkil etmeyecek çünkü veriler, iPhone kullanıcılarının yüzde 89'unun iOS 15'e geçtiğini gösteriyor. Ayrıca tüm Apple kullanıcılarının yüzde 82'si telefonlarını iOS 15'e yükseltti. Kullanıcıların yalnızca yüzde 4'ünde iOS 13 veya önceki sürümler mevcut.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.