Öğrenci Kariyeri Banner

İçinizdeki Sabrı Kullanın

İçinizdeki Sabrı Kullanın
sabır

MERHABA, güzel yüreği olan, Sabrı, Merhameti,Hoşgörüyü bilen Herkese :)

Sabır, bana göre sükunettir,Her şeye rağmen gülümseyebilmek, her ne olursa olsun düşünebilmek sadece kendi gözünüzle değil, karşınızdakilerin bakış açısıyla da olaylara daha da önemlisi  dünyanıza bakabilmenizdir. Sabır, Davranışlarınızın törpüsüdür.

Her yeni güne başladığınızda etrafınızda her şey istediğiniz gibi gitmeyebilir, güzellikler olduğu kadar, tersliklerde olabilir.Verdiğiniz kararlar doğru değildir bazen.Acele ettiğiniz şeyler bir anda karmaşık bir ipe dönüşebilir bir anda, demem o ki... İçinizdeki sabrı açığa çıkarın.

[ad name="Google Adsense"]

Mesela bir işte çalışıyorsunuz o gün içinde hangi insanlarla karşılaşacağınızı bilemezsiniz, her ne olursa olsun kim olursa olsun gülümseyerek karşılamalı ve beklemelisiniz  eminim ki insanların bir ''kolay gelsin''diye söylemesi hem sizi hem müşteri memnuniyetini sağlayacaktır. Diyelim ki bir arkadaşınızla tartışıyorsunuz ama o sözünü bitirmeden hemen karşılık veriyorsunuz, inanın yapmayın o bitirsin sözünü bekleyin, o belki düşünmeden konuşup sizi incitebilir, fakat siz de aynı hatayı yaparsanız belki telafisi olmayabilir.Eğer ki siz dinleyip cümlelerinizi insanları kırmadan söylerseniz, dönüp mutlaka hatalarını fark edeceklerdir.Yeri geliyor en değer verdiklerimizi kardeşimizi, ailemizi, sevdiğimiz insanları kırıp dökebiliyoruz. Ama eğer sabretseydik, sözlerine itimat edip güvenseydik, dinlemeyi bilseydik eminim olaylar daha farklı gelişirdi.Ne demiş Mevlana ''Sabırlı olun, zira bulutlar ağlamasa, yeşillikler nasıl gülebilir? Aceleci olmayın, maksada sabırla erişilir, acele ile değil! Alelade otlar, iki ay içinde, kırmızı gül ancak, bir yılda yetişir.Tencerede bile yavaş ve ustaca kaynayan yemek, delice kaynayandan daha lezzetlidir.''

Demem o ki Sabır Her kapının anahtarıdır yeter ki elinizden gelenin fazlasını yapın ve sabretmeyi bilin, o kapı size açılacaktır.Emeklerinizin karşılığı hep olacaktır yeter ki sadece yapsam yeter demeyin.Yaptınız mı en iyisi için çabalayın.. :)

 

[ad name="HTML-3"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.