Öğrenci Kariyeri Banner

Hobilerimiz Var Mı Yoksa Aslında Yok Mu?

Hobilerimiz Var Mı Yoksa Aslında Yok Mu?

Boş zamanımızı nasıl değelendiririz? Hobilerimiz nelerdir?


Bu sorular aslında gündelik hayatımızın bir çok yerinde karşımıza çıkan sorulardır. Sadece gündelik hayat da değil, iş başvurularında ve hatta özgeçmişlerde karşımıza çok sık gelmektedir. Boş zamanımızı nasıl değerlendirdiğimiz önemlidir. Sadece kitap okurum ve müzik dinlerim demek bir hobi sahibi olduğumuzu göstermez. Boş zamanlarda kitap okumak veya müzik dinlemek çok hoş vakit geçirmemizi sağlar. Peki gerçek hobi nedir?


Kendimize vakit ayırarak spor yapmak, dışarıda yürüyüş yapmak sadece bir spor salonuna bağlı kalmadan sosyalleşmek için önemlidir.


YOGAAA


Sadece spor değil, sinema veya tiyatroya gitmek de bir hobi olarak sayılabilir. Yeni gördüğümüz bir film yada bir oyun bizim stresli okul hayatından bir süre nefes almamızı ve hayata bir mola vermemizi sağlar. Ayrıca izlenen oyunlarla ve filmlerle beraber hayata karşı yeni bir bakış açısı kazandırması açısından önemlidir.


Kitabını okuduğunuz bir filme gitmek, sizin hayal gücünüzü köreltmez. Tam aksine burası şöyle olabilirdi. Kitapta şu kısım daha can alıcıydı keşke bunu filme de yansıtsalardı veya film tam hayalimdeki gibi bir film olmuş diyorsanız eleştiri yapabildiğinizi gösterir. Bu açıdan filmi izlemek zaten biliyorum filme gitmeme ne gerek var cümlesinin gereksizliğini ortaya çıkarır. Bir konuda eleştiri yapabilmenizi sağlaması açısından kitabını okuduğunuz bir filme gitmek size eleştiri yapabilme güdüsünü kazandırır. Olan eleştiri yeteneğiniz artar. İleriki zamanda hayatınıza dair veya çalışanlarınıza dair eleştiri yapmanız gereken durumlarda size kolaylık sağlar.


hobi


Üniversiteler içerisinde yer alan çeşitli kulüplere katılmak da size yepyeni hobiler kazandırması açısından önemlidir. Farklı kulüplere katılarak farklı insanlarla tanışmak ve yeni arkadaşlar edinmenizi sağlar. Okul içerisinde yer alan bu farklı kulüpler sizin ileri ki hayatınızda özgeçmişinize de yazabileceğiniz bir sosyal aktivite imkanı sağlar.


Sosyal aktivitelerden yer almak, hayvan severler topluluğunda olarak hayvan barınaklarını gezmek, tiyatro kulüpleri ile yeni bir deneyim kazanmak, sahne deneyimi yaşamak, ileri ki hayatınızda yeni bir durumla karşılaştığınız zaman daha pratik davranmanızı da sağlar.


Boş zamanlarımızı kitap okuyarak, farklı konularda araştırma yaparak, müzik dinleyerek geçirmek bize iyi bir bakış açısı ve zamanı değerlendirme metodu sağlar. Yalnız bunlar ile hobi kazanmış sayılmayız. Bunlarla beraber tiyatroya gitmek, düzenli olarak bulunduğumuz şehirde yer alan devlet tiyatrolarını ve özel tiyatroları yakından takip ederek oyunlara gitmek, sinemaya gitmek, okuldaki kulüpler veya başka imkanlar ile doğa yürüyüşleri yapmak ve düzenli bir spor yapmak bize hobi kazandırır. Veya çeşitli müzik enstrümanı kurslarına gitmek ya da çeşitli hobi kurslarına belediyelerde veya başka kurumlarda dahil olmak da sosyal aktivite olarak hem önemlidir hem de bir hobi kazanımı açısından mühimdir.


Özgün İçerik : Rana TEKBAŞ


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.