Öğrenci Kariyeri Banner

H&M'den Sosyal Sorumluluk Projesi

H&M'den Sosyal Sorumluluk Projesi
H&M Markasının yaklaşık 2 yıldır gerçekleştirdiği dev bir KSS' den söz etmek isterim sizlere. ''Kıyafet Toplama''. Evet yanlış duymadınız. Hele ki içinde bulunduğumuz mevsim geçişinde müthiş bir fırsat olan bu proje, evde bulunan görüntüsü,durumu, kategorisi ne olursa olsun tüm kıyafetleri kapsıyor. Örneğin teki kayıp bir çorap, kolu sökülmüş bir kazak veya eski sevgiliden kalmış kararlı kararsız o güzel gömlek...

H&M markasının gerçekleştirdiği bu proje ile birlikte, hem eski kıyafetler değerleniyor, hem kişiler bu dev dönüşüme ortak olarak doğaya olan borcunu bir nebze de olsa ödüyor. Marka, müşterilerine getirdikleri poşet ve ortak oldukları bu değer karşılığında belli miktarda indirim çeki sağlıyor. Tüm giyim markalarına, özellikle de israfın ve gerçek kürk kullanımının hat safhada olduğu bu dönemde örnek olan bu projeyle birlikte gelecek nesillere eskiyenin eşyalar değil anılar olduğunu, her dönüşümle daha parlak ve yeni bir gelecek sağlanabileceği öğütlenmiş oluyor. Doğaya, her adımımızda borçluyuz. Her nefesimize şükretmeli ve üretmeliyiz.

 

Bir Şaman öğretisi şöyle söyler:

Bir Şaman öğretisi şöyle der...
Doğada hiçbir şey kendisi için yaşamaz..
Nehirler kendi suyunu içemez..
Ağaçlar kendi meyvelerini yiyemez..
Güneş kendisi için ısıtmaz.
Ay kendisi için parlamaz..
Çiçekler kendileri için kokmaz..
Toprak kendisi için doğurmaz..
Rüzgar kendisi için esmez..
Bulutlar kendi yağmurlarından ıslanmaz
Doğanın anayasasında ilk madde şudur.. Her şey birbiri için yaşar.. Birbiri için yaşamak, doğanın kanunudur.. Eski çağlardan süre gelen bir anlayıştı bu..  Bütünlüğü anlatırdı. Özü iki cümleydi.
"Ben biz olduğumuz zaman Ben olurum."
"Ben,ben olduğum için sen, sensin

 

Özel İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazarlarından Esra Avcu tarafından oluşturulmuştur.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.