Öğrenci Kariyeri Banner

Her Yönüyle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Öğrenci Olmak

Her Yönüyle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Öğrenci Olmak
KAMPÜS HAKKINDA
Türkiye'nin iki metropolü olan Ankara ve İstanbul şehirlerinin arasında doğal güzelliklerle çevrili üniversitemiz olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulmuştur. Üniversitemizin Bolu kent merkezi ve beş ilçesinde (Gerede, Mengen, Mudurnu, Yeniçağa ve Seben) yerleşkeleri bulunmaktadır. Üniversitemizin merkez yerleşkesi olan İzzet Baysal Yerleşkesi ise Bolu kent merkezine 8 km uzaklıktaki Gölköy’de, benzersiz bir doğa güzelliğinin içinde yer almaktadır.

Üniversitemizde 16 fakülte, 4 enstitü, 2 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu ve 15 araştırma merkezi ve bir hastane bulunmaktadır. Üniversitemizin bu birimlerinde görev yapan 1377 öğretim elemanı ve 772 idari personel, yaklaşık 33.000 öğrenciye kaliteli ve çağdaş eğitim ortamı sunmanın gururunu yaşamaktadır.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi tabiatın kalbi sloganıyla ünlü ve yeşillikler içinde olan bir kampüs ile sizi karşılıyor. Kampüsten biraz bahsetmek gerekirse etrafı ağaçlarla dolu ve şehir merkezinden arabayla 15 dakika uzakta bulunuyor. Meşhur 7 numaralı araç ile merkez ve kampüs arasında yolculuk yapıyoruz. Aşağıya kampüsümüzün bir krokisini sizler için bırakıyorum

yerleske-krokisi_3074333
Kampüs içinde kız yurtları bulunuyor. 4 adet KYK kız yurdu mevcut. Bir tanesi İzzet Baysal Hastanesi yanında diğeri yemekhane 1'in yanında , yeni yapılan 2800 kişilik yurtta Yabancı Diller Yüksekokulu'nun alt tarafında ve lojmanların olduğu bölgededir. Son olarak Gölköy yurdu da yeni yapılan yurdun hemen yanındadır. Kampüs büyük olunca kampüs içi ulaşım için de ring sistemini kullanıyoruz. Kısaca bahsedecek olursam ring otobüsü 30 numaralı araçtır ve hastane yanındaki Seyide Nefise Kız Yurdundan başlayıp bütün fakültelerin duraklarına uğrayarak lojman bölgesindeki Hayreddin Tokadi Kız Yurdunda son durağına uğrar. Kampüs içinde KYK erkek yurdu yoktur. Erkek yurtları merkezde bulunuyor. Ring ücreti 0,75 kr olarak belirlenmiştir. Bazı yurtlardan birkaç fotografı da sizler için bırakıyorum.

 

00

0

Yurtlar hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz KYK 'nın sitesini ziyaret edebilirsiniz. Buyurun 

FAKÜLTELER
dsc005871_5405200

Ben Mühendislik Mimarlık Fakültesi - Bilgisayar Mühendisliği bölümde okuyorum. İlk senemde hazırlık eğitimi aldım. Hazırlık eğitimi mühendislik için zorunlu değil fakat okumak isterseniz kazandığınızda E-Devletten kayıt yaparken isteğe bağlı hazırlık almak istiyorum seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Eğer okumak istemiyorum derseniz de direk 1.sınıf olarak eğitiminize başlayabilirsiniz. Hazırlık eğitiminden bahsedecek olursam hiçbir çabada bulunmadan 2.dil öğrenmek zordur. Kendimden bahsedecek olursam İngilizceyle aram hiç barışmadı fakat artık öğrenmem gerektiğini düşündüğümden hazırlık senemi verimli geçirdim. Konuşmak, anlamak, yazı yazmak için fazladan efor harcamanız gerekiyor. Ama hazırlık eğitimi güzel ve yeterlidir. Hazırlığa başlarken isterseniz seviye sınavına girip yeterli puan alıp B seviyeden başlayabilirsiniz. Sınava girme zorunluluğunuz yok girmediğiniz takdirde A seviyeden başlarsınız. Yıl içinde 9 tane quiz , 4 vize ve 3 sunum oluyor. En son da final sınavına giriyorsunuz ve dönem ortalamanız (İngilizce öğretmenliği ve tercümanlık hariç) 60 üzeri olursa başarılı oluyorsunuz.

Üniversitemizin hazırlık eğitimi hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
BOLU'YA ULAŞIM

Bolu iki büyük şehrin tam ortasında konumlanıyor. Küçük bir otogarı bulunuyor. Otogardan kampüse ücretsiz servisler var. Ulaşım zorluğu kısaca yok diyebilirim. Ama şehir içindeki araçlar konusunda aynı şeyini söyleyemem öğrenciler olarak genelde şikâyetçiyiz. Uzun kuyruklar beklemeye hazır olun diyebilirim.
MEŞHUR BOLU HAVASI

Tercih dönemimde birkaç kişinin yorumunu okumuştum ve çok değişken bir havası olduğunu herkes söylüyordu ama yaşamadan bilemezsiniz. Bolu'da bir günde 4 mevsim gerçekten yaşıyorsunuz. Sabah montla çıkıp öğlen kısa kollu ile dolaşılabilecek bir havayla karşılaşıyorsunuz. Yani buna da hazırlıklı olun.

33
 BOLU'DA YAŞAM

Öğrenci olarak büyük şehirden geldiğinizde biraz canınız sıkılabilir. Büyük şehirlerde yapılacak kadar aktivite yok fakat arkadaş grubunuzda eğlenceli bir ortam olduğunda aktivite sorunu ortadan kalkıyor. Merkezde hiç istemediğiniz kadar kafe var. Bir de Bolu'nun meşhur gölleri var tabi. Abant, Gölcük , Yedigöller diye sıralamaya devam edebiliriz. Haftasonları için iyi birer seçeneklerdir. Bide kampüsün arka tarafında Gölköy var kampüs içinde sıkılınca gidip oturup sucuk ekmek keyfi yapılabilecek bir yer.
KAMPÜSTEKİ MEKANLAR

Kampüste , yaşam merkezi ve aktivite merkezi bulunuyor. Aktivite merkezi Yabancı Diller Yüksekokulunun hemen karşısındadır. İçinde birkaç yemek yiyebileceğiniz mekan , kırtasiye , bir market, Şok market , Abant kahvecisi , İş Bankası , PTT ve birkaç otobüs firmasının bilet satış noktaları bulunuyor. Onun dışında oturup sohbet edebileceğiniz büyük bir alan var. Yaşam merkezinde de daha çok yemek üzerine mekanlar var. Onun dışında da bir market, kahveci ve kafe bulunuyor. Kampüs içinde olmazsa olmaz Ziraat  , İş , Garanti bankalarının bankamatikleri de var. Ayrıca okulumuzun fitness salonu ve yüzme havuzu bulunuyor.

dsc_0656_5211833
OKUL YEMEKHANESİ

Okul yemekhanesinde ikinci öğretimler ve normal öğretimler için iki defa yemek çıkıyor. Biri öğlen molasında diğeri akşam molasında. Yemek ücreti geçen sene 2.50 TL olarak veriliyordu. Ücreti de okul kimliklerimizin içine para yükleyip karttan ödüyoruz.

Okulun sitesini ziyaret etmek isterseniz TIK!

Kendi görüşlerimizle sizlere yardımcı olmaya ve bilgilendirmeye çalıştık. Tercih döneminde bütün adaylara başarılar diliyoruz.

Özgün İçerik: Gamze Ebru Altıkulaç

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.