Öğrenci Kariyeri Banner

Her Ayak Fotoğrafı = 1 Ayakkabı

Her Ayak Fotoğrafı = 1 Ayakkabı
tom-1

 

[ad name="HTML"]

 

Yıllardır her yaz geldiğinde çıplak ayaklarımızın fotoğrafını instagrama ve twittera koyup durduk. Fakat bunun şimdiye kadar hiç kimseye gözle görülür bir yararı olmadı. En fazla tatile gidemeyen arkadaşlarımızı kıskandırmıştır.
Ama ilk kez, çıplak ayaklarınızın fotoğrafını paylaşmak; ayağında ayakkabısı olmadan büyümeye çalışan bir çocuğa anında ayakkabı olarak dönüyor.

Başrolde ise TOMS var. TOMS bir ticari şirket değil, hatta TOMS artık bir şirket değil, toplumsal bir hareket.
Gelişmekte olan ülkelerde genellikle çocukların ayakkabıları yok, olanların da ortalama her 2 yılda 1 çift ayakkabıları oluyor. TOMS işte bu yüzden, bu çocuklara yıllardır 6 ayda bir ayakkabı sağlıyor.
tom-2

Yani bu bir defalık bir çalışma değil, sürekliliği olan bir proje. Üstelik bu ayakkabılar önceden çocukların ayak numaraları belirlenerek her çocuğa tek tek dağıtılıyor. Bugüne kadar Arnavutluk’tan Kamboçya’ya, Irak’tan Çin’e, Romanya’dan Peru’ya dünyada Türkiye'nin de dahil olduğu 72 ülkede 35 milyon çocuğa yeni ayakkabı verildi.

[ad name="Google Adsense"]

Kaynak: onedio

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.