Öğrenci Kariyeri Banner

Hedeflerinize Ulaşmanın Sırrı!

Hedeflerinize Ulaşmanın Sırrı!
Üniversiteye geçtiğimiz zamandan itibaren sürekli üstümüzde hissettiğimiz o kariyer hedefi yok mu? Ahh ahh hangi öğrenci kardeşimizi sabahlara kadar uyutmadı ki... Zaman zaman yordu zaman zaman strese soktu. Kariyer hedefi sonuçta hayatımızı ona göre şekillendireceğimiz için boşver diyerek geçemiyorsun öyle hacı. Konu önemli yani ayıktın mı? :D

Ama bilin bakalım bu konuda yanınızda kim vaaaar? Tabii ki de Öğrenci Kariyeri! Size bu konuda kendimin bizzat tecrübe edip uyguladığım ve çevremdeki kariyer sahibi ve başarılı insanların bizzat tam olarak diyemese de kendi mizacında aslında bu yolları kullandığını gözümle de kulağımla da deneyimledim. Hedeflerinize ulaşma konusunda en sadeleşmiş ve en sonuç odaklı kriterleri sizler için yazdım. O zaman hemeeen paragraf başı sevgili kariyer hedefi yapan arkadaşım.

1) Sorunu kabullenme

giphy

Bu madde çok önemli arkadaşım. Bence maddeyi tekrar oku çünkü biz millet olarak kötüyü duyma ve öz eleştiri odaklı bireyler ne yazık ki değiliz. Hatta haberlerde her gün bu yüzden dolayı çıkmış birçok olay ve kavga duyuyoruz. Aslında sorunları çözme konusunda çok önemli noktadır. Şöyle ki; konumuzun temellinde sorun neyse öncelikle bu sorunu, bu konuyu kabul etmeliyiz. Başarısızsak başarısız diyebilmeli ve bunu kabul etmeliyiz.

2) İnanmak

tumblr_inline_nzdtthLhzE1svk4hv_500

Sorun ne olursa olsun o işi, o hedefi başaracağınıza ve bundan önce kendinize inanın. Bu hedefi başaracağınıza kendinizi yeterli görün. ''O iş beni aşar'', ''Ben onu nasıl yapayım yiaa'' cümleler bu konuya ters. ''Ben de yapabilirim'' ''Ben neden yapamayayım'' cümleleri fazlasıyla ideal.

3) İstemek

book-geek-acceptance-gif

Olumlu düşünün! Hedefiniz yapmak istediğiniz neyse onu evrenden isteyin ya da dua edin. Bir şekilde istediklerinize geri dönüş alacaksınız ve evrenin gerçekten bir enerjisi olduğunu anlayacaksınız. Gerçi zaten bu Kuantum fiziğinde açıklanmış bir durum. Bir insana maddenin en küçük yapı taşı nedir? sorusuna verdiği cevap atom olurken bir Kuantum fiziğinden haberdar biri buna ''Enerji'' diye cevap verir.

Bunları yaptıktan sonra ister inanın ister inanmayın her şeyin yoluna girdiğini ve hedefe kesinlikle yaklaştığınızı belki de hedefe ulaştığınızı göreceksiniz. Başarılı gördüğünüz insanlara sorun, cümlelerine dikkat edin bu maddeleri izlediklerini göreceksiniz.

Her şeyi başarabilirsin. Çünkü sen nefes alıyorsun ve harekete geçebilirsin. ''Sorunu kabul et, inan ve iste'' başarmak bundan ibaret sevgili hedef başarma adayım. Seni bu yoldan uzaklaştırmaya çalışacak kim varsa onları yolundan kaldır ve hedefine odaklan. Başaracaksın!

Özgün İçerik: Zafer DEMİRCİ

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.