Öğrenci Kariyeri Banner

Hedeflerinize Giden Yolda Küçük Küçük Öneriler :)

Hedeflerinize Giden Yolda Küçük Küçük Öneriler :)
         Hepimiz günlük hayatta çevremizden, televizyon programlarından motivasyon hakkında olumlu ya da olumsuz şeyler duyarız. İstediğimizi yapamadığımızda ''motivasyonumu kaybettim'' diyerek kendimizi geri çekiyoruz. Sonuç çok iyi olduğunda ise ''motivasyonum çok yüksek'' diyoruz. Duyduklarımıza gelirsek genellikle bunlar olumsuzdur maalesef.  Herkes ''Motivasyon Kaybı'' denen bir şeyden bahseder.   Peki nedir bu motivasyon? Nasıl kaybedilir acaba?

İşte tam da sizi ilgilendiren bir konu ile karşınızdayız!

 

Motivasyon Nedir?

Motivasyon eksikliği her birey özellikle de öğrenciler için oldukça önemlidir. Soyut bir kavram olan motivasyon aslında davranışlarımızda en önemlisi, hayatımıza yön veren, hatta mutluluğumuza kadar etki eden etken bir güç diyebiliriz. Kısaca belli bir davranışı yapmak için gerekli olan ''nedenler'', ''bir hedefi başarma arzusu''dur.  Peki siz bu ruh haline ne kadar sahipsiniz?

you-can-do-it

 

Motivasyonunu Kaybetmiş Bir Öğrenci misiniz?

Motive olduğunuzu anlamak için deli gibi ders çalışıyor olmanız, bu istekle dolup taşmanız gerekmez.

Önce hedeflerinizi belirlemelisiniz. Eğer hedefleriniz varsa dersler sıkıcı, göreceli zor olsa bile bu sizi yıldırmaz aksine güçlendirir.  Ya bir yol açın, ya bir yol bulun ya da yoldan çekilin.  Hannibal

 

Screenshot_20170220-034652

 

Motivasyonunuzu Kaybettiğinizi Nasıl Anlarsınız?

Uykusuz kaldığınız geceler artmıştır gün içinde yorgun hissedersiniz.

Yeterli ve dengeli beslenme konusunda problemleriniz vardır.

Dıştan gelen etkenler sizi psikolojik olarak zorluyordur.

Okulu/arkadaşları benimseyememiş olabilirsiniz.

Maddi problemler vb sebeplerle belki de çoktan motivasyonunuzu kaybettiniz? Merak etmeyin çözümleri sizin için sıraladık.

''Sen neye hazırsan, o da senin için hazırdır.''  Marc Victor Hansen

 

why-drink-water

Bol bol su için. Göreceksiniz daha iyi hissetmeye ve odaklanmaya başlayacaksınız. (''Her 20 kilograma 1 litre .'' WHO (Dünya Sağlık Örgütü)

 

brokoli-nedir-brokolinin-faydalari-nelerdir-brokoli-nasil-yenmeli-brokoli-fotograflari-1-gelgez-728x410

Doğru beslenme için karbonhidrata yoğunluk vermemeye dikkat edin. Beslenmenizi sebze ve meyve tüketimi ile dengeleyebilirsiniz. Kahvaltıyı atlamamaya özen gösterin -ufak atıştırmalıklar ile olsa dahi-. Beslenme alışkanlıklarınız ihtiyacınız olan enerji de çok büyük etki sağlar.

trekking-india-14023098021

Doğada yürüyüşler yaparak rahatlayın ve pozitif düşünceyi hayatınıza alın. (Size pozitif enerji verebilecek ortamlarda bulunursanız bu daha kolay olacaktır.) Yürüyüş sırasında hafif müzikler dinlemek size oldukça iyi gelecektir.

 

 

Kendinizi yorgun ve sinirli mi hissediyorsunuz?

lavanta-cayi 

Lavanta kokusunu ve papatya çayını hayatınıza alma zamanınız gelmiş demektir.

Bir tutam lavanta her şeyi kontrol altına tutmanıza yardımcı olacaktır. Stres hormonu olarak bilinen kortizolun salgılanmasını yavaşlatarak sakinleşmenizi sağlar.

Papatya çayı ise kaygılarınızı azaltmada  hem de uyku bozukluklarınız da etkili olacaktır.

Bu konuda bir diğer önerimiz ise nefes egzersizleri hakkında; doğru nefes almayı bilmenin pozitif düşünce üzerindeki etkisi kanıtlanmış durumda. Bu konu hakkındaki seminerleri takip etmeniz yararınıza olacaktır, bizden söylemesi :)

Hiç kendinize ''Ben Kimim?"  diye sordunuz mu?

231554577_640

Gelecek amacınızı, hedeflerinizi, hayat amacınızı düşünün. Ama önce kendinizi tanımalısınız. Korkularınızla yüzleşmeli ve aslında onların sadece kendi uydurmanız olduğunu kabullenmelisiniz. ''Öyleyse enerjinizi korkularınıza değil, rüyalarınızı gerçekleştirmeye harcayın ve biraz fazla açılın...'' Ahmet Şerif İZGÖREN

face-fear

Yaratıcı Olmaktan Korkmayın!

''Kendimi ve düşünme yöntemlerimi gözden geçirdiğimde, hayal etme yeteneğimin somut bilgiyi özümseme becerimden çok daha ağır bastığı sonucuna varırım.''  Albert EİNSTEİN

İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar demişler, değil mi? :)

Hayallerinizi netleştirebilmek adına liste tutma yöntemini hiç denediniz mi?

 Aslında yazarak da çoğu şeyi kolaylaştırabilirsiniz. Hedefleriniz,hayalleriniz, vb şeyleri yazmak için özel bir defter edinebilir ve bunları bu deftere yazabilirsiniz. Bu sizi hedefe daha yakın hissettirecektir ve gücünüzü kaybetmemenizi destekleyecektir.

 

_20170220_031142

(Durmadığın sürece, ne kadar yavaş gittiğinin önemi yoktur.)

 

Ayrıca hedeflediğiniz konularda seminerlere katılabilir, eksikliklerinizi daha iyi görebilmeniz adına tablo hazırlayabilir, teorik bilgilerinizi pratiğe çevirmek için boş kalan zamanlarınızda/tatillerde çalışabilir ve ilgi alanınızla alakalı topluluklarda aktif görevler alabilirsiniz. Bunları denediğinizde kendinize olan güveninizin daha da arttığını göreceksiniz.

 

Tavsiye Film: Düşler Tarlası (Field of Dreams) Yapım Yılı:1989

Tavsiye Kitap:  Simyacı - Paul COELHO,  Avucunuzdaki Kelebek - Ahmet Şerif İZGÖREN

Sizin de tavsiyeleriniz varsa bizimle paylaşmayı unutmayın!

_20170220_031125

 

Kendinizi bulduğunuz, sorunlarınıza çözümler üretebildiğiniz ve hedeflerinize ulaştığınız günler diliyoruz.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.