Öğrenci Kariyeri Banner

Hedeflerinizde Başarısızlık Mı Yaşıyorsunuz? İşte Buna Neden Olan 4 Sebep

Hedeflerinizde Başarısızlık Mı Yaşıyorsunuz? İşte Buna Neden Olan 4 Sebep
Birçok profesyonel için, iş hedeflerini belirlemek, örneğin yılbaşı kararlarını belirlemekten daha ciddidir, ancak bu hedeflerin gerçekten kararlara göre daha yüksek bir başarı oranı var mı?

Hedeflerinize ulaşmanızı engelleyecek, hangi olaylar dizisi sizi bekliyor olursa olsun; hedeflerinize ulaşamadığınız için kaderi, durumu veya talihi suçlamak sizi hiçbir yere götürmeyecek!


 1.Çakışan Hedeflere Sahipsin



İnsanlar çok yüzlü varlıklardır. Dolayısıyla, doğrudan veya dolaylı olarak birbiriyle çatışan hedefler belirleyebilmemiz muhtemeldir. Hedefinize ulaşmak için gerçek bir bağlılığınız olabilir, ancak eş zamanlı ve bilinçsizce rakip hedeflerinizi de tutmanız sonucunda; bu hedeflerin hiç birine ulaşamayabilirsiniz. Kendinize karşı dürüst olun ve ayarladığınız hedefleri yansıtmak için zaman ayırın. Kendinize sorun, bu amaca ulaşarak, diğer önemli hedeflerden ödün mü vereceğim?


candle

2.Kendinize İnancınız Yetersiz


Becerilerinizi, yeteneklerinizi ve kaynaklarınızı değerlendirmek için dürüst bir yaklaşım kullanmak bir şeydir, ancak hedeflerinizi geliştirme, öğrenme ve hedeflerinize ulaşma beceriniz konusunda şüpheleriniz başka şeydir. Hedeflerinize ve kendinize ulaşabileceğinize inancınız var mı? Yoksa gerçekten sizin için nelerin mümkün olduğuna dair bir şüphe ve belirsizlik mi var? Kendinize olan inancınızdan daha fazla şüpheniz varsa, muhtemelen hedeflerinize bağlı kalamazsınız.

Gerçekten istediğiniz sonuca ulaşacağınıza inanmazsanız, harekete geçmenin, kendinizi ileriye doğru itmenin bir anlamı yok. İnanmak; başarmanın yarısıdır. Kendinize İnanın!

winning

3.Her Şeyi Konuştunuz Ve Harekete Geçmediniz

Harekete geçmeden konuşmayın. Önce hedeflerinizi ve planlarınızı belirleyin. Çok fazla insan X'i istediklerini söylüyor; ancak X'e erişmek için ne yaptıklarını söylemeye başladıklarında neden hedeflerine ulaşamadıklarının netleştiğini görüyoruz. Hareketle desteklenmedikçe, ne istediğini veya ne yapacağını konuşmak biraz havada kalır. Hedefinize ulaşmak için, ne kadar küçük olursa olsun, her gün bir adım atın ve bunu alışkanlık haline getirin.

workplace

4.Belirsiz Bir Vizyona Sahipsiniz
Belirsiz hedefler, belirsiz planların ortaya çıkmasına neden olur. Soyut hedefler, tüm basamaklı taşları kuşkulu sonuçlara bağlamaya çalışan profesyonellerin kaybolmasına neden olabilir.

Motivasyon eksikliği de, belirsiz bir vizyona sahip olduğunuzda, hareketsizlik eşliğinde hemen ortaya çıkar.

Ne istediğinizi, niçin ve nasıl ilerleyeceğinizi açıkça bilmiyorsanız, hedeflerinize ulaşamazsınız. Güçlü bir vizyona sahip olmalısınız. Bunun için okuyun, araştırın, gezin ve görün. Vizyonunuzu genişletin, geliştirin ve sağlamlaştırın.


woman-




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.