Öğrenci Kariyeri Banner

Hedef: Kaliteli Hayat

Hedef: Kaliteli Hayat
Kaliteli bir yaşam sürmeyi kim istemez ki? Tek ihtiyacımız olan şey: istemek. Yeni kararlar alıp hayatımızda uygulamamıza hiçbir engel yok! Ama durun, zamanınız yok değil mi? Her gün üç saat internette dolaşmaya vaktimiz var ama kendimize iyi bir yaşam sunmak için yapacağımız değişikliklere yok, öyle mi? Lütfen tüm bunları, ön yargılarınızı bir kenara bırakın ve bu yazının vereceği önerilerin sizde nasıl bir motivasyon yaratacağına seyirci olun!

Ayrıca belirtmek istediğim  bir şey daha var: Yazının sonunda " kaliteli yaşam" konusunda sizlere rehberlik edebilecek kitaplardan bahsediyor olacağım. Keyifli okumalar...

1) Sağlıklı Beslenin!

son

Belirli bir süre sağlıklı beslenince kendinizi yenilenmiş gibi hissedeceksiniz.

2) Stresten Uzak Durun ve Hep Mutlu Olun!

hhhhhhhhhh

Bunu samimiyetle söylüyorum, bir insan isterse çok kötü bir durumda bile mutlu olabilir. Ben bir psikolog vb. değilim. Fakat bu maddeyi kendi üstümde test ettim ve emin olabilirsiniz, işe yarıyor.

3) Spora Başlayın!

yoga-tree

Tabi ki bu madde ile sadece fitness'ı kastetmiyorum. Eğer uzun zamandır uğraştığınız bir spor varsa ne güzel, şayet yoksa hala başlayabileceğiniz bir sürü spor var ve benim içlerinden ısrarla tavsiye ettiğim; yoga.

Yoga hem bedeninize iyi gelecek hem de iç huzurunuzu sağlamanıza yardımcı olacaktır. Birkaç örnek daha vermem gerekirse; paten, yüzme, tenis, yürüyüş, koşu...

4) Hobi veya Hobiler Edinin!

Hobi-Çeşitleri-Nelerdir-2

Spor dışında da size iyi gelen bir şeyler olduğuna eminim. Sadece biraz düşünün ve hobinize kıymetli zamanınızdan biraz ayırın!

5) Planlı olun!

foto

Benim size önerim ajanda tutun. Çünkü ajanda tutan biri olarak söylüyorum, ajanda tutmak hayatı planlamak için en ideal yollardan biri. Belki internette veya bir arkadaşınızda görmüşsünüzdür (belki sizin vardır), artık ajanda üretimi oldukça renkli bir boyuta ulaştı ve birbirinden güzel ajandalar üretilmeye başlandı. Bu ajandalar sayesinde planlı olurken eğlenmek de mümkün.

Ayrıca kendi planınızı oluşturmak isterseniz, "bullet journal" kavramını bir araştırın derim. Bu sistemin kısa bir özetini geçeyim: Kendinize sıradan bir defter alıp içine istediniz gibi bir düzen oluşturuyorsunuz. Renkler, bir gün için bırakacağınız not boşluğunun genişliği, çeşitli sevimli çizimler (yeteneğiniz yoksa da bir deneyim derim) ... Bunların hepsi size kalmış, sizin zevkinize ve isteğinize.

6) Kitap Okuyun!

hjhhhh

Piyasada istemediğiniz kadar kitap var ve o kitaplar size sadece bir AVM kadar uzak. Hatta artık bir çoğumuz internetten kitap alışverişi yapıyor. Anlayacağınız size sadece kendi zevkinize uygun kitabı seçmek gerekiyor. Artık çoğu insan kitap okuma alışkanlığı kazanmış durumda ama kazanmamış olanlar için hiçbir şey için geç değil. Asıl önemli olan kitap okumak için zaman yaratmak. Bu konuda verebileceğim tavsiye; sürekli çantasında veya kolunun altında kitap taşıyan biri olursanız zamanın zaten yaratılmış, kitabı çıkarıp okumanızı bekliyor olduğunu göreceksiniz.

7) Seyehat Edin!

iiiiiiiiiiii

Seyehat etmenin insana çok şey kattığı âşikar. Yeni yerler görmek, farklı milletlerle tanışmak, onların kültürleriyle tanışmak... Tabi bu yolda önünüze maddi engeller çıkabilir. Bu konuda verebileceğim 2 tavsiye var; çeşitli firmaların düzenlediği turlara katılıp masrafı en aza indirmek veya gittiğiniz yerde kısa süreli bir işe girip masraflarınızın bir kısmını karşılamak.

Haydi, hazırlanın ve bavulunuzu alıp yola çıkın!

8) Yazın!

businessman balancing on tightrope city

Belki günlük, belki blog, belki hikâye, belki deneme... Neyden hoşlanıyorsanız onu yazın. Yeter ki YAZIN!

Konuyla ilgili okuyabileceğiniz kitaplar: Kaliteli Yaşam Sanatı (Bünyamin Gülmez), Kaliteli Yaşam (Süleyman Coşkuner), Bu Kitap Hayatınızı Değiştirecek (Murat Toktamışoğlu)

Özel İçerik: Ayşe Atar

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.