Öğrenci Kariyeri Banner

Hayatınızda Daha Önce Duymadığınız 24 Eğlenceli ve İlginç Bilgi

Hayatınızda Daha Önce Duymadığınız 24 Eğlenceli ve İlginç Bilgi
1. Pisa Kulesi'nin üzerine kurulu olduğu, daha inşaat bitmeden eğilmeye başlamasına sebep olan yumuşak toprak, kulenin 4 farklı depremden sağlam çıkmasını sağlamıştır.

ffffsd

2. Super Mario'nun oyunda sürekli yediği mantara gerçek hayatta sinek mantarı adı veriliyor. Bu mantardan yediğinizde mikropsi adı verilen bir süreç yaşıyorsunuz, bu süreçte objeleri olduğundan daha küçük görmeye başlıyorsunuz ve bu da size etrafınızdaki objelerden daha büyükmüşsünüz hissi veriyor.

Mrio

3. İsviçre vatandaşları isterlerse hükümeti yok sayıp, ulusal bir oylama yaptıktan sonra kendi yasalarını yaratabilirler, hatta var olan yasaları değiştirebilirler.

stlm
4. 1929 yılı Dünya Ekonomik Bunalımı sırasında, Florida'nın küçük bir kasabası olan Quincy'de yaşayan bir iş adamı, kasabanın sakinlerini Coca Cola hissesi almaya ikna etti.

cclc
Bu dönemin üzerinden bir yüzyıl geçmiş olsa da kasaba hala gizli Coca Cola milyonerlerine ev sahipliği yapıyor.

 5. 'Aslan Kral'ın ilk başta adı 'Ormanın Kralı' olacaktı, ancak gerçek şu ki aslanlar ormanda değil, bozkırda (savan iklimi) yaşar.lnkng

6. Japonya'nın eski Başbakanı Sosuke Uno, 1989 yılında bir geyşanın kendisiyle evlilik dışı ilişki yaşadığını ifşa etmesiyle istifa etmeye zorlandı.
fgfdgs
Sıkıntı eşini aldatması değildi, metresini düzgün bir şekilde destekleyememesiydi.


7. Seattle'da bulunan Space Needle'ın tepesindeki dönen restoran o kadar mükemmel bir şekilde dengelenmiş ki, 125 tonluk bir kitleyi hareket ettirmek için yalnızca 1.5 beygir güç kullanılıyor.

dfzcstl

8. Amerikan Devrimi sırasında köleliğe mahkum edilmiş bir adam vatana ihanet suçundan yargılandı ve asılarak idam edilmesi kararı alındı.
america

Bir köle olarak, adamcağız aslında ülkenin resmi bir vatandaşı olmadığını ve bağlı olmadığı bir hükümete karşı vatan hainliği yapamayacağını iddia etti. Bu argümanıyla davayı kazandı ve sonradan bağışlandı.

9. Yeni yıla Times Meydanı'nda girme hayalini kurmadan önce bir daha düşünün! Bir noktada 6 ila 12 saat arası hiç kıpırdamadan durmak zorunda kalacaksınız, tam bu yüzden insanlar Times Meydanı'na bez giyerek gidiyorlar, ya da direkt sokağa işiyorlar.

nwytms

10. Dünyanın ikinci en büyük kağıt ihracatçısı olmasına rağmen, İsveç'in orman biokütlesi her geçen gün büyümekte. Bunun sebebi ise her kestikleri ağacın yerine 3 yenisini dikiyor olmaları.

isveç

11. Bir elmasın gerçek olduğunu nasıl anlarsınız? Tabii ki üzerine üfleyerek. Elmaslar mükemmel ısı iletkenleridir.

dmnd
Yani elmas gerçekse, üzerine üfleyince oluşan buhar hemen kaybolur. Eğer buhar kaybolmazsa bizce orayı direkt terk edin.

12. Bildiğimiz kadarıyla, dünya üzerinde bir ofis sandalyesine tekerlek koyan ilk insan Charles Darwin'di.

drwn

13. Meksiko'da bulunan Torre Mayor adlı gökdelen, değeri 8.5'e kadar çıkan depremlere dayanıklı olması için yaratıldı.

tmh

14. Charlie Sheen HIV Pozitif olduğunu duyurduğunda, dünya üzerindeki AIDS testi satışında %95 artış gözlemlendi.

chrls

15. William Burke, suç ortağı William Hare ile birlikte 1828 yılında 10 aylık bir süre içinde 16 kişiyi öldürdü. Cesetleri de İskoçya'daki Edinburgh Tıp Okulu'na numune olarak sattı.

dgdff

16. IKEA'da bizim kadar çok kayboluyor musunuz? Bunun sebebi mağazanın özellikle labirent gibi tasarlanması, bu şekilde müşteriler tüm ürünleri görmeden çıkış noktasına ulaşamıyor.
 ikeaaaa
Bunun küçük bir versiyonu da BİMler değil mi?


17. 1992 yılında emekli bir İngiliz adam, kayıp çekicini bir metal detektörüyle aramaya başladı ve yanlışlıkla Roma devrinden kalma devasa bir hazine keşfetti.

treasure
Hazinede 15 binden fazla madeni para vardı. Kendisi ve arazinin sahibi devletten 1.75 milyon dolar para aldı. Tabii o sırada çekicini de buldu...

18. Kediler nazikçe yanınıza gelip kafalarını size sürttüğünde hoşunuza gidiyor mu? Bunu yaparak size güvendiklerini gösteriyorlar.

Kedi-sürtme-gif

19. Plüton, 23 yaşındaki bir çiftçi olan ve hiç okula gitmeden kendini eğitmiş bir astronom tarafından keşfedildi.

pluto
Clyde Tombaugh, gökyüzünün aynı bölümüne ait farklı gecelerde çekilmiş fotoğrafları karşılaştırarak gezegeni keşfetmeyi başardı.

20. Denver'da bulunan bir bar içkiniz için yazı tura atmanıza izin veriyor. Eğer doğru bilirseniz içkiniz bedava, bilemezseniz iki katını ödüyorsunuz!

rrwrw

21. 1 Nisan 1989'da, Virgin Grubu'nun sahibi Richard Branson, UFO şeklindeki bir hava balonuna atladı ve Londra'nın üstünden uçarak milletin ödünü kopardı.

dsasdfv
Şu ana kadar yapılmış en iyi Nisan 1 şakası değil mi? Branson, aynı zamanda balonun içinde E.T. kılığına girmiş bir 'küçük adam' bulunduruyordu. Yere inince polisi bu adam karşıladı.

22. Biz 2019'a girişimizi kutlarken, Etiyopya 2012'ye hoş geldin diyordu. Kullandıkları takvim, İskenderiye Kıpti Ortodoks Kilisesi'nden etkilenen bir takvim ve hayatı 7 sene geriden takip ediyor.

fszd

23. Ted Jorgensen oğlunu doğumda terk etti. Yıllar sonra bir biyografi yazarı oğlu hakkında röportaj yapmak için bisiklet dükkanına adımını attı.

sdasa

24. Hava sıcaklığı iştahınızı etkiler. Hava soğukken daha çok yeme eğilimine sahipsiniz.

dzsda

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.