Öğrenci Kariyeri Banner

Hayatından Çöpleri Çıkardı ve Girişimci Oldu!

Hayatından Çöpleri Çıkardı ve Girişimci Oldu!
Bazı girişim fikirleri, duyduğunuz anda yüzünüzü gülümsetir ve sizi heyecanlandırır. Özellikle bu fikir daha önce hiç aklınıza gelmemiş veya dünyayı güzelleştiren detaylar içeriyorsa… Başarı hikâyeleri, kim ne derse desin yolun başında olan her girişimci adayına cesaret veriyor. Bu yüzden Lauren Singer adında genç bir girişimcinin dünyasına kısa bir yolculuk yapacağız.

Atık maddelerin pek çoğunun doğaya zarar verdiğini biliyoruz. Poşetler, piller, şişeler ve plastik ürünler bunlardan sadece birkaçı. Bu maddeler, yüzlerce yıl geçse de doğada kaybolmuyor. Ayrıca, bu ürünlerin üretimi demek, aynı zamanda ciddi bir enerji kaybı da demek…

Gündelik yaşamımızda çok fazla çöp çıkarıyoruz. Bir yıllık çöpümüzü düşünürsek, bunun nasıl devasa bir boyutta olacağını hayal edin. Tüketim çılgınlığına karşı mücadele eden ve doğayı kucaklayan güzel insanlar hâlâ var ve çaba sarf ediyorlar. Bu güzel insanlardan biri de Lauren Singer.

2

New York Üniversitesi’nde okuyan Lauren Singer, üniversitedeki dördüncü yılında etrafındakilerin her gün plastik çanta ve kutularda öğle yemeği getirdiğini ve sonrasında geri dönüştürmek yerine öylece çöpe attıklarını görüp kızıyor. Sonrasında bir gece akşam yemeği hazırlamak üzere buzdolabını açtığında marullardan tutun da haşlanmış pirinçlere kadar her şeyin plastikle kaplı olduğunu fark etti.

Ve kendi kendine bir karar aldı: Artık hayatında doğal olmayan hiçbir şey kullanmayacaktı. Üstelik sadece mutfak için değil, hayatının her yerinde bu kararı uygulayacaktı.


 1

Lauren Singer, 4 yıl boyunca sadece bir kavanoz çöp çıkardığını söylüyor.

Singer’in çabası, birilerine lüzumsuz gelebilir. Belki de 4 yılda bu kadarcık çöpün çıkacağına inanmıyor olabilirsiniz. Çöpsüz yaşam anlayışı, eğer herkesin uyguladığı bir şey olsaydı dünya çok daha güzel bir yer olurdu. Sizce böyle yaşamak imkânsız mı?

Lauren Singer, alışverişe çıkacağı zaman yanına çantasını ve kavanozlarını da alıyor. Alacağı her şeyi kendi çantasına ve kavanozlarına dolduruyor. 

Aşamalı olarak kendi kişisel bakım ve temizlik malzemelerini yapmaya başladı.


3




“Başlangıçta, sadece doğal bileşenler ile kendi diş macunumu yapmaya başladım. Doğal ürünlerin işe yaradığını fark etmek devam etmem için bana cesaret verdi. Şampuan ve saç kremim tükendiğinde doğal olanlarını kendim nasıl yapacağımı da öğrendim tıpkı vücut losyonu ve deterjanda olanlar gibi.”


Ürettiği bazı ürünler için YouTube videoları çekti ve bloğunda paylaştı. İnsanların bu tarz ürünlerle çok ilgilendiğini fakat evde yapmak için vakit ayırmak istemediklerini fark edince de şirketini kurmaya karar verdi.


Lauren, fikrini yaygınlaştırmak için ekolojik sürdürülebilirliği olan temizlik malzemelerini ürettiği The Simply Co. şirketini kurdu. Burada çevreye zarar vermeyen ve suları kirletmeyen ürünler satılıyor. Burada alışveriş yapmak için yanınızda kavanoz bulundurmanız gerekiyor. Lauren, girişimciliğinin yanı sıra vakit bulabildiği kadarıyla okullarda konuşmalar yapıyor ve sahip olduğu bilinci herkese yaymaya çalışıyor.

c7lurv

Singer işin aslının, bu yaptığının herkes tarafından uygulanabilir olduğunu düşünmese de insanlara genç kalmak konusunda, duyarlı  ve sorumlu olmak konularında yardım ettiğini düşünüyor. Ayrıca Singer bu yaşam tarzını benimsemeyenleri de anlayarak bunun herkeste aynı kolaylık ve eğlence seviyesinde olmayacağını da biliyor.

"Sonuçta toplu tüketim çağında yaşıyoruz ve toplumun kurulduğu düzen bu" diyerek kimseyi de suçlamıyor.

"Ben bu yaşama inançlarım doğrultusunda başladım ve kimsenin de hayat tarzına müdahale edemem'' diyor ve ekliyor ''umarım insanlar da kendi tercih ve duyarlılıkları ile bu yola baş koyabilirler."

"Kim olduğunun önemi yok sadece bir kere ürettiğin çöp miktarını azalttın mı gerisi gelir" diyor.

"Sadece başla!"

Buraya tıklayarak Lauren'in YouTube kanalına göz atabilirsiniz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.