Öğrenci Kariyeri Banner

Hayallerinizi Harekete Geçirebilecek 5 Önemli Madde!

Hayallerinizi Harekete Geçirebilecek 5 Önemli Madde!
Hepimizin hedefleri ve istekleri var. Hepimiz iyi bir geleceğe sahip olmak istiyoruz şüphesiz; fakat bunu sağlamak için neler yapıyoruz hiç düşündünüz mü? Oturup güzel günleri bekleyemeyiz arkadaşlar, oturup bol kazançlı rahat bir işe giremeyiz ve oturarak hayallerimize ulaşamayız. Acı; fakat maalesef gerçek... Hayal kurmak elbette çok güzel; fakat onları gerçekleştirmek daha güzel olmaz mıydı? Bence olurdu. Bu yüzden buyrun hayallerimizi nasıl gerçekleştirebiliriz? Dilerseniz bir göz atalım.

1.Hayallerinizi Yazın

daktilo-kagit-kalem-430-620x350

 

 

Öncelikle işe hayallerinizi kağıda dökmekle başlayın. Alın bir boş sayfa tek tek yazın en büyük hayallerinizi ve listenizi oluşturun.

 

 

 

2.Gerçekten İstiyor Muyum ? 

kararsizliktan-kurtulma-yollari-3

 

Listeyi hazırladıktan sonra tek tek her hayalinizi gözden geçirin. Tüm bu sıraladığınız hayalleri gerçekten istiyor musunuz? Gerçekten gerçekleştirmeniz gerektiğine inandıklarınızı ayrı bir sayfaya yazın. Diğer kalanlara ne mi olacak? Çöp kutusu neredeyse oraya!

 

 

 

3.Sıra Belirleyin! 

tercihlere_atama_yapilirken_oncelik_kimin_h119961

 

Kesinlikle gerçekleşmesini istediğimiz hayallerimizin listesini yaptık; fakat hangisinden başlamamız gerektiğini bilmiyoruz. Şimdi yapmamız gereken şey ise önem sırasına göre düzenleme yapmamız. Hangi hayalinizi gerçekleştirmek sizi daha çok mutlu edecek? Hangisi gerçekten işinize yarayacak? Bunları düşünün ve bir sıralama yapın.

 

 

 

4.Kararlı Olun 

hqdefault

 

En önemli nokta kararlı olmak. Başlayın ve gerisini getirin. Hayalinize ulaşmak için ne gerekiyorsa yapın. Araştırmalar yapın, öğrenin ve ilerleyin! Hedeflerinize giden yolda tereddütlü ve korkulu adımlarla gitmeyin. Kendinizden emin olun. İstediğiniz şeyleri yaparken çekimser davranmamak gerek öyle değil mi? İşte bu yüzden hedefinize ulaşmak için kendinize güvenin. Önünüze koyduğunuz hedeflere cesaretli adımlar atarak ilerleyin.

 

 

5.İlla Ki Motivasyon! 

tumblr_nj8ox2nlIk1t1d4eio1_500

Motivasyon olmazsa olmaz! Emin olun ki en güçlü biziz. İstersek her şeyi yapabileceğimizi unutmayın. Her şey için gerekli olan güç içimizde, yeter ki potansiyelimizin bilincinde olalım. Kimse size sürekli harika olduğunuzdan ya da iyi işler yaptığınızdan ve başarılarınızdan bahsedemez, kimse sizi sürekli motive edemez, bu sizin elinizde. Farklı aktiviteler, sporlar, hobiler vs. Sizi mutlu eden şeylerle uğraşın, iç dünyanızı harekete geçirin.

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.