Öğrenci Kariyeri Banner

Hayallerimiz Gerçek Olur Mu?

Hayallerimiz Gerçek Olur Mu?

Bir öğrencinin lise sıralırında başlayan üniversite hayalleri, sonrasında üniversite de başlayan iş hayatına ilişkin hayalleri gerçek olur mu? Lise sıralarındayken çoğumuz bir ilgi alanı belirler. Kimilerimiz tıp alanına merak salar, doktor, hemşire gibi meslek alanlarında çalışmak ister, kimilerimiz ise hukuka merak salar ve hukuk fakültesine gitmek ister. Peki ya çok başka hayalleri olanlar var mıdır? Sadece tıp veya hukuk mu hayalimizdir?


dreams


Aşçılığa meraklı olanlarımız, tiyatroya meraklı olanlarımız hiç yok mudur? Sadece merak değil, bu alanlarda ya da çok başka alanlarda çalışmak isteyen, girişimcilik hayalleri olanlar da vardır. Peki tüm bu benzer veya farklı hayallerimizi nasıl gerçekleştirebiliriz? Sadece çalışmak yeterli değildir. Bunun için bunu bir cevap olarak kabul etmek doğru olmaz. Hayal ettiğimiz şey için çalışmak, eğitim almamız gerekli ise eğitim almak gerekir. Bunların hepsi çalışma ile elde edilebilir. İsteğimiz peki heves mi yoksa gerçekten tüm hayatımızda yapmak istediğimiz iş o mu?


Çok çalış, lise sınavlarında başarılı ol, üniversite sınavları yakınlaştı. Artık dershaneye veya okula daha fazla ağırlık ver. Matematik çalış. Bu cümleler neredeyse günümüzde tüm ebeveynler tarafından çocuklara söylenen cümleler. Peki gerçekten hayallerimize bu şekilde tamamıyla ulaşabilir miyiz?


Aslında hayır. Geçmiş birikimlerimizden tanıdığımız birkaç ünlü ismi düşünelim. Çoğu üniversiteye bile gitmemiş, lise mezunu kişi iyi bir girişimcilik fikriyle hayata tutunmuş ve hayallerini gerçekleştirmiş kişilerden, tiyatro için yanıp tutuşurken hiç bir konservatuar sınavını kazanamayıp, alaylı bir şekilde ilerleyen kişiler de mevcut. Yani hayal ettiğinizin arkasında ne kadar sağlam durursanız o kadar başarılı bir yol sizi bekliyor.


thinking


İsmini vermeden yazacağım bir kişi var. X kişisi diyeyim, kendisi liseye bile zorlamalarla gitmiş, babasının bakkal dükkanında iyi bir hesap çetelesi tutarak, ufacık bakkal dükkanından bir market zinciri oluşturmuş. Ve çocukluğundan beri meraklı olduğu arabalara karşı merakını hiç kaybetmemiş ve marketlerden sağladığı kar ile kendisine gayet büyük sayılabilecek bir araba galerisi açmış. Hayalinden ve tutkusundan vazgeçmemiş, önüne çıkan engellere rağmen hayatının her aşamasında idealine ulaşmak için çalışmış.


dreaming


Hayallerimizi gerçekleştirmek kolay olmayabilir. Çok uç hayallerimizde olabilir; ama hayalimizi gerçekten istiyorsak önümüzdeki tüm engelleri aşabiliriz.


Özgün İçerik: Rana Tekbaş


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.