Öğrenci Kariyeri Banner

Hawking'in Uyarısına Rağmen Tarihi Bir Adım Atılıyor!

Hawking'in Uyarısına Rağmen Tarihi Bir Adım Atılıyor!
Dünya dışı yaşam ve uzaylılar ile ilgili birçok teori ortaya atılıyor. Tarihte dünya dışı yaşama kanıt olarak sunulabilecek birçok olay yaşandı. Sırları hala ortaya çıkarılamamış yapılar ve yerleşim yerleri mevcut olunca haliyle teoriler de kaçınılmaz oluyor. Bu iddia sahiplerinden birisi de Hawking. Biraz daha ileri gidip dünya dışı varlıkların, insan ırkının sonunu getireceğini söylüyor bizlere. Hawking, matematiksel olarak böyle bir şeyin gerçekleşmesinin de mümkün olduğunu, göçebe bir dünya dışı varlık, kendi gezegenlerindeki kaynaklarını tüketmiş ve farklı bir gezegen aramaya çıkmış olabilir diye de ekliyor. Sanki biraz da bizi tarif ediyor.

Gezegenler arası yolculuk yapabilen bir formun teknolojisi de haliyle bizimkinden katbekat ileridir. Dünya dışı yaşam formlarıyla bağlantı kurmanın insan ırkının sonunu getirebilir uyarısını gözardı etmiş bir grup çılgın bilim insanları da tarihi bir adım atmaya hazırlandılar. MIT'de görev yapan bir grup bilim insanı lazer teknolojisiyle dünya dışı yaşam bulmak için uğraşıyor. Ekip, 20 bin ışık yılı uzağa gitmenin mümkün olabileceğini söylüyor. Amaçları ise insan formundan farklı bir yaşam formuyla bağlantı kurmak.



Koskoca evrende Dünya'ya benzer 40 milyardan fazla gezegen var. Herhangi bir medeniyetle iletişime geçilmesi de hayli zaman alacaktır. Uzaylıların kullandığı dalgaların seyahat mesafesi, fark edilip edilmemesi, dalga boyları gibi birçok etken mevcut. Ayrıca gezegenimizden 32 ışık yılı uzaktaki dalgalar henüz bize ulaşmadı. Yeterli teknolojiye sahip olmayabiliriz. Belki de hala yoldadırlar, kim bilir?

Belki de yalnızızdır. Ya da dünya dışı yaşam vardır da biz onları bulana kadar yok olacaklardır. En kötü senaryo ise Hollywood'un da çokça işlediği gelişmiş bir medeniyetin diğer uygarlıkları istila edip gelişimini sağlaması olabilir. Gezegenimizin yukarıdaki resmine son bir kez bakın, kim bilir belki de Hawking haklıdır ve sonumuz gelir.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.