Öğrenci Kariyeri Banner

Harvard'ı Dereceyle Bitiren Sophia'nın Çalışma Taktikleri

Harvard'ı Dereceyle Bitiren Sophia'nın Çalışma Taktikleri
Birçok ülkede çok satanlar listesine giren ''Battle Hymn of Tiger Mother''  Türkçe çevirisiyle Kaplan Annenin Savaş  Marşı adlı kitabın yazarı Amy Chua'nın Harvard Üniversitesi'nden derece ile mezun olan ve Yale Üniversitesin'de Hukuk alanında doktora yapan kızı Sophie Chua Rubenfield'ın kaleme aldığı çalışma taktikleri dikkat çekici.

amy-chua

Sophie Chua Rubenfield' ın eğitim hayatına tartışmasız büyük katkısı olan annesi Amy Chua '' Tiger Paranting'' adı verilen ve çocuklarını akademik anlamda başarılı olmaları için disiplinli bir şekilde yetiştirmek anlamına gelen metodu uyguladı.  Sert çizgileri olan bu yetiştirme metodunu kitabında Doğu- Batı kültür karşılaştırması yaparak anlatan Amy Chua kızının başarısını bu metotla tek başına mı sağladı bilinmez ama bir gerçek var ki Sophia Chua Rubenfield' ın çalışma taktikleri de işe yaramış bulunmakta. İşte Sophie Chua Rubenfield' ın çalışma taktikleri;


amy-sophia-chua-rubenfeld

1) Öncelikle ilginizi çeken bir bölüm okumalı ve seçmeli ders seçimlerinizi de ilgi alanlarınıza göre yapmalısınız.  İlginizi çekmeyen bir  bölüm sizi çalışmaya teşvik etmez. Hiçbir zaman doğru bölüme geçmek için geç kalmış sayılmazsınız. Unutmayın sevmediğiniz bir bölümde başarısız olmaktansa geç olsa da sevdiğiniz bölümde mutlu olmayı tercih edin.


2) Arkadaş edinin. Bu bilgilerimiz pekiştirmek açısından büyük önem taşıyor, anlamadığımız noktaları arkadaş ortamında tartışarak bir çözüme varabiliriz. Keza hakikat ışığı fikirlerin çarpışmasından doğar.


3) Az çalışın, öz çalışın. Her çalışma taktiğinde bulunan bu madde en önemli taktiklerinden; masada çok oturman değil ne kadar aşama kaydettiğin önemli.

4) Her ne pahasına olursa olsun otomatik pilot beyninden kaçının. Yani belli bir yorgunluk seviyesinden sonra algınız kapanıyor olabiliyor ve kendinizi otomatiğe bağlıyor olabilirsiniz  bu nedenle zihninizi dinç hissettiğiniz ve okuduğunuzu anladığınız sürece çalışın.

5) Belirsiz bir şekilde çalışmayın bu sadece zamanınızı boşa harcamanıza neden olur.

6) Yazarak çalışın. Bu taktik birçok Harvard Profesörü tarafından önemle vurgulanmakta.

ders-calıs

7) Çalıştığınız bilgileri öğrendiğinizden emin olun, yani sürekli tekrar edin.

8) Dersleri takip edin. Büyüklerimizin de her zaman dediği gibi ders derste öğrenilir.

9) Kütüphaneden dışarı çıkın; bir kahve molasını hak ettiğinizin farkında olun.

10) Her gün biraz çalışın ama tam gün çalışmayın.

11) Kendinizi teşvik edin. Şu konuyu bitirdikten sonra arkadaşlarımla buluşacağım hedefi tüm gün çalışacağım hedefinden daha sürdürülebilirdir.

12) Cümlenin altını çizerek çalışmaktan vazgeçin.

1

13) Ödevlerinizi aksatmayın ve kendiniz yapın.

14) Mümkün olduğunca çok okuyun ama her şeyi değil önemli şeyleri okuyun.

15) Akıllı bir okuyucu olun, okuduğunuz cümlede yazarın ne demek istediğini iyice kavrayın.

16) Nokta atışı yapın önemli yeri bulun alın, özetleyin.


17) Eğer anlamadıysanız kesin sınavda olacak yani hiçbir şeyi atlamayın çözüm; ders kitapları, internet.

18) Kütüphanede uyumayın, gayet eve gidip uyuyun.



19) Tüm uygulama problemlerini yapın.

20) Bazen Harvard gibi büyük yerlerde bile bir şeyleri ezberlemeniz gerekecek bu durumda etkili ezberlemek için  tekrar tekrar okumayın, yüksek sesle çalışıp not alın ve edindiğiniz arkadaşlardan burada yardım isteyin size bu bilgileri sormalarını rica edin.

21) Bir şeyi öğrenmekte zorlanıyorsanız yine onu arkadaşlarınıza öğretmen gibi anlatarak kavramaya çalışın.

22) Büyük resme gidin. Bütün öğrendikleriniz parçalardan ibaret bunları bir bütün haline getirmelisiniz. Bir milyon parça öğrenirken bütünü öğrenmeyi kaçırmayın.

Özel İçerik: Kudret Kangül

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.