Öğrenci Kariyeri Banner

Hafta Sonunu Evde Geçirenler İçin En İyi Bilim Kurgu Film Önerileri!

Hafta Sonunu Evde Geçirenler İçin En İyi Bilim Kurgu Film Önerileri!

Günümüzün gerçeklerinden arınıp farklı dünyalara yolculuğa davet eden bilim kurgu filmlerini sizler için derledik.

1 - Yapay Zeka Gizemi

2014 yapımı Ex Machina, son dönemlerde çekilen en iyi bilim kurgu filmlerinden biri olarak biliniyor. Sadece uzay ve uzayda yolculuk gibi konuların işlendiği bilim kurgu filmlerinin ötesinde, merkezine yapay zekayı alan mizahi detayları ve büyülü dünyası içinde oldukça farklı bir film. Yani filmin merkezinde yapay zekayla ilgili bildiğimiz tartışmalar olsa da bunu ele alış biçimi oldukça farklı.

2 - Kelebek Etkisi

Bilim kurgu filmlerinin en sevilenlerinden olan Kelebek Etkisi, doğuştan zihinsel bozukluğa sahip bir çocuğun zihninde yer etmiş travmatik olayların etkisinden çıkamamasını konu ediniyor. Kelebek Etkisi, şimdiki zaman ile geçmiş arasında zihinsel olarak yolculuk yapan ana karakterin travma yaşadığı zamana gidip o anları değiştirdiğinde oluşan sonuçları izleyiciye sunuyor.

3 - Yarının Sınırında

Aksiyon ve uzay temalı film sevenleri yakalayan Yarının Sınırında, sıra dışı olay örgüsüyle film keyfinizi iki katına çıkaracak. Uzaylı istilasına karşı dünyadaki tüm güçlerin birleşmesini konu alan filmi izlerken dakikaların nasıl geçtiğini farkına varmayacaksınız.

4 - Her

Başrolünde Joaquin Phoenix’in oynadığı Her, romantizm ve bilim kurgu ögelerinin iç içe geçtiği bir film. Karısından boşandıktan sonra tek başına yaşamaya başlayan bir adamın sanal bir varlığa duyduğu aşkı konu alan film, dram ve komediyi aynı anda sunuyor.

5 - Inception

Türkçeye Başlangıç olarak çevrilen filmin başrolünde yer alan Leonardo DiCaprio çok yetenekli bir hırsızı oynuyor. Fakat bildiğimiz hırsızlardan farklı olarak maddi değeri olan eşyaları çalmak yerine insan zihninin en savunmasız ve karanlık köşelerindeki sırları çalıyor. Bu yetenek onu çok önemli casus yaparken bir yandan da herkes tarafından aranan bir kaçak haline getiriyor.

6 - Stargate

Yıldız Geçidi olarak da bilinen kült film, mitolojik ögelerle bilim kurgu unsurlarını bir araya getirerek çok farklı bir evren yaratıyor. Çekildiği dönemde büyük bir yankı uyandıran film, daha sonra devam filmleri, televizyon dizisi ve video oyunlarıyla ikonik bir hal aldı.

 

Kaynak

 


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.