Öğrenci Kariyeri Banner

Hadi Bu Yaz Tatilimizi Yurt Dışında Yapalım!

Hadi Bu Yaz Tatilimizi Yurt Dışında Yapalım!
Merhaba arkadaşlar. Bu yaz neler yapmayı planlıyorsunuz? Neyse siz cevap vermeden ben size bir öneride bulunayım yurt dışına gidin arkadaşlar. İçinizden bazılarının maddi sıkıntısı vardır eminim ki; fakat bu sıkıntıları nasıl atlatabileceğinizi biliyorum. Güzel bir yurt dışı tatili için minimum 4.000 tl harcamanız  gerekmektedir. Bu miktar paranın içerisinde yol, kalacak yer, yemek ve eğlence için yeteri kadar para mevcut pasaport ve vizede dahil ayrıca(yani şu öğrenci pasaportu olayını biliyorsunuzdur,  sadece 100 tl defter parası veriyorsunuz ve pasaport elinizde).

Hallstatt_12363 (HALLSTATT)

Peki maddi sıkıntı olayını nasıl çözebiliriz? İlk olarak aklınızdan yeni telefon, laptop gibi düşünceler varsa çıkarın yoksa anca Beylikdüzüne gidersiniz. İkincisi küçük meblağda kredi çekip kışın part-time bir yerde çalışırken çektiğiniz veya babanızın çektiği krediyi ödeyebilirsiniz. Demek istediğim siz istedikten sonra hiçbir şey imkansız değil.

Amsterdam-Canal-Wallpaper-HD-Image (Resimde gördüğünüz şehir: Amsterdam)

Interrail programını herkes gibi sizde biliyorsunuz, bu 4000 tl olayı Interrail'da geçerli bir olay. Kendi başınıza da gittiğinizde daha uyguna kalabilirsiniz belki; ama bu heriflerin sunduğu biletler gezilecek ülke ve şehirler ağızımızı sulandırıyor. Bulgaristan veya Yunanistan'a gemiyle geçip oradan trene biniyorsunuz ve istediğiniz durakta inip hangi şehri görmek istiyorsanız o şehrin sokaklarına kendinizi bırakıyorsunuz hatta isterseniz bir uçak bileti alıp İtalya'dan yada nereyi istiyorsanız oradan başlatabiliyorsunuz. Bazen kendinizi trenin içinde güzel bir sahil kasabasından geçerken bulabilir ve orada inip, dinlenip bir yerde kalabilirsiniz ve sonra yolculuğunuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

floransa (Resimde gördüğünüz şehir: Floransa)

Bütün işlemleri hallettiniz ve nereye gideceğiniz konusunda bir fikriniz yok. Size Amsterdam'ı, Floransa'yı, Hallstat'ı ve Venedik'i önerebilirim. Gerçekten çok güzel şehirler, mimari açıdan ve yediğiniz içtiğiniz yiyecekler açısından zevk alacağınız şehirler bunlar.

Umarım güzel bir yaz tatili geçirirsiniz.

İyi günler.

Özel İçerik: Cumali Cem Yüksel

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.