Öğrenci Kariyeri Banner

Günü Daha Verimli Geçirmenin Yolları

Günü Daha Verimli Geçirmenin Yolları
verimli_gun
Merhaba arkadaşlar

Zaman zaman hepimiz günün yetmemesinden şikayetçi oluyoruz. Peki bunun için ne yapmalıyız? Ne yapmamalıyız? Lafı uzatmadan asıl meseleye gelmek istiyorum. Öncelikle yapacağımız en önemli şey gün bölmek ve günün her bölümüne ayrı ritüel uygulamak.

SABAH

İyi bir gece uykusundan sonra güne sıcak bir duşla başlamak zihninizi açacaktır. Sabah saatlerinin en önemli rutini ise güçlü ve zengin bir kahvaltıdır. Kahvaltınızı asla ihmal etmemeli, gün içinde yemek yemek için ayırdığınız zamanın büyük bir kısmını bu öğün için harcamalısınız. Bu saatler göndereceğiniz e-postaların okunma ihtimalinin en yüksek olduğu zamanlardır. Bu nedenle e-postalarınızı biriktirip, bu saatlerde gerekli yerlere gönderebilirsiniz.

[ad name="Google Adsense"]

ÖĞLE

Yemek sonrası, dikkatinizin en düşük olduğu saattir. Uyku ihtiyacınız artacağı için öğle saatlerinde kestirmek iyi gelebilir. Eğer dinlenecek bir ortam ya da zaman bulamazsanız, kafein içeren gıdalar uykunuzun açılmasına ve canlanmanıza yardımcı olacaktır.

Yemek yedikten hemen sonra kısa bir yürüyüşe çıkmak, yakınınızdaki bir kahve dükkanı şubesine uğrayıp her damak zevkine hitap eden, birbirinden farklı lezzetteki kahvelerle günün kalan yarısına dinamik bir başlangıç yapmak size oldukça iyi gelecektir. İçeceğiniz bir bardak americano ya da bir espresso shottan sonra uykulu halinizi üstünüzden atacak ve kendinizi günün geri kalanı için çok daha hazır hissedebilirsiniz.

AKŞAM

Akşam saatleri özellikle güç arttırıcı antrenmanlar için ideal saatlerdir. İş çıkışında kendinizi yorgun ve halsiz hissetmeniz normaldir. Günün geri kalanına nasıl devam edeceğiniz ise bu saatlerde yapacağınız aktivitelere bağlıdır. Zihinsel olarak hissettiğiniz yorgunluk, bedensel çalışmanız için herhangi bir engel teşkil etmez. Aksine, spor yaparak tüm gün hareketsiz kalan vücudunuzu canlandırabilir, günün stresinizi 1-2 saatlik bir egzersizle üzerinizden atarak kendinizi daha aktif ve canlı hissedebilirsiniz.

GECE

Bu saatler akşam saatlerinin tersine bedensel olarak yorgun, zihinsel olarak aktif olduğunuz zamanlardır. Bedeninizin yorulması yaratıcılığınızı arttırır. Bedeniniz yorgunken, zihniniz seçeneklerinizi daha rahat değerlendirebilir. Bu saatlerinizi ertesi günkü küçük işlerinizi halletmek ya da bir sonraki günü planlamak için kullanabilirsiniz. Bedeninizi ve zihninizi etkin bir şekilde kullandıktan sonra, deliksiz bir uyku uyuyabilirsiniz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.