Öğrenci Kariyeri Banner

Güney Kore Dizi Önerileri

Güney Kore Dizi Önerileri

Yaz mevsimi biz gençler için deniz-kum-güneş üçlüsü haricinde bol bol kitap okumak, çokça gezmek, bir sürü bir sürü filmler-diziler izlemek, sabahlara kadar muhabbetler etmek, kahkahalar atmak, eğlenmek demektir.

Biz öğrenciler filmler, diziler izlemeden nasıl bir tatil geçirebiliriz? Yabancı dizileri seven biri olarak daha önce izlemeyenlerin Güney Kore Drama dizilerine bir şans vermesini istiyorum.

 

Aşağıda herhangi bir sayfadan alıntı değil de tamamen şahsi olarak hazırladığım birkaç Güney Kore Drama önerisi yer almaktadır. Hiç izlememiş olan arkadaşların ön yargılarını yıkıp bu dizilere bir şans vermelerini  rica ediyorum.

 

 

-Reply 1997 (24 Temmuz 2012-18 Eylül 2012)

 

 

*Reply serisinin birinci dizisi olarak nitelendirilmektedir.

 

 

Tür: Romantik,Komedi,Gençlik

 

 

Reply-1997-1

 

 

Konusu:

 

 

Dizi, Shi-Won (Jung Eun-Ji) adındaki bir lise öğrencisinin dönemin popüler gruplarından biri olan 'H.O.T.' adlı erkek grubuna olan hayranlığını ve onun okulundaki beş arkadaşını konu almaktadır.

 

 

Karakterleri:


2

 

 

Jung Eun-Ji dizide son sınıftaki bir lise öğrencisi olan Sung Shi-Won karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri 'H.O.T.' adlı bir erkek grubuna delicesine hayrandır. Bulutların üzerinde dolaşmasına rağmen samimi ve şımarık birisidir.

 

 

Seo In-Guk dizide Sung Shi-Won’un (Jung Eun-Ji) yan komşusu olan Yoon Yoon-Je karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri sınıfının birisicisidir ve sessiz, düşüncelere dalan bir kişiliği vardır. O, Sung Shi-Won ile büyümüş, tüm hayatını onunla geçirmiştir ve Shi-Won’a âşıktır.

 

 

Hoya dizide Yoon-Je’nin (Seo In-Guk) en yakın arkadaşı olan Kang Joon-Hee karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri nazik, sevimli ve dans etmeyi seven birisidir.

 

 

Lee Si-Un dizide bir lise öğrencisi olan Bang Sung-Jae karakterini canlandırmaktadır.

 

 

Shin So-Yul dizide Sung Shi-Won’un (Jung Eun-Ji) en yakın arkadaşı olan Mo Yoo-Jung karakterini canlandırmaktadır.

 

 

Eun Ji-Won dizide Seul’den yeni transfer olan Do Hak-Chan karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri sporda iyi olmasına rağmen kızlar onun zayıf noktasıdır.

 

 

-The Master's Sun (7 Ağustos 2013 - 26 Eylül 2013)

 

 

Tür: Dram,Korku,Fantastik,Melodram,Romantik Komedi,Gerilim

 

 

tumblr_mqrk88Mdr21qihbiwo1_500

 

 

Konusu:

 

 

Dizi, hayaletleri göreme yeteneğine sahip Kong-Sil’in (Kong Hyo-Jin) etrafında dönmektedir.

 

 

Karakterler:

 

 

3

 

 

Kong-Sil geçirdiği bir kaza sonrasında uzun süre komada kalır ve uyandığında ise hayaletleri görmeye başlar. Her yer de ve birden karşısına çıkan hayaletler yüzünden normal bir hayat yaşayamayan Kong-Sil bir gün karşılaştığı Joong-Won (So Ji-Sub) adında bir adama dokunduğunda hayaletlerin ortadan kaybolduğunu fark eder. Artık Joong-Won’un peşini bırakmaz.

 

 

-Oh My Ghost (3 Temmuz 2015 - 22 Ağustos 2015)

 

 

Tür: Romantik,Komedi,Fantastik

 

 

qllmkR

 

 

Konusu:

 

 

Baş şefin yardımcısı olan Na Bong-Sun (Park Bo-Young) kendine karşı güvensizdir ve hiç arkadaşı yoktur. Çocukluğundan itibaren şaman olan büyükannesi sayesinde hayaletleri görebilmektedir. Bir gün küstah ve çekici bir hayalet olan Shin Soon-Ae (Kim Seul-Gi) onun bedenini ele geçirir. Bu arada, baş şef Kang Sun-Woo (Jo Jung-Suk), Bong-Sun'un ani değişiminden sonra onun farkına varmaya başlar.

 

 

Karakterleri:

 

 

4

 

 

Park Bo-Young dizide, baş şefin yardımcısı olarak çalışan Na Bong-Sun karakterini canlandırmaktadır. Ürkek kişiliği ve kendine olan güvensizliğinden dolayı hiç arkadaşı yoktur. Emrinde çalıştığı şef Kang Sun-Woo'ya (Jo Jung-Suk) karşı gizli bir aşk beslemektedir. Ayrıca onun hayaletleri görebilme gibi bir yeteneği vardır.

 

 

Jo Jung-Suk dizide, yıldız bir şef olan Kang Sun-Woo karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri iyi görünümlü ve kendinden emin bir şeftir. Kadınlar arasında popüler olmasına rağmen eski kız arkadaşını unutabilmiş değildir.

 

 

Kim Seul-Gi dizide, bir hayalet olan Shin Soon-Ae karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri, 35 yaşında hiç evlenemeden ölmüştür. Hiç evlenememiş olması onu ruhlar arasındaki en çok pişmanlık duyan hayalet haline getirmiştir ve mitolojide bilindiği gibi en intikamcı hayaletler bekar/bakire hayaletlerdir.

 

 

Lim Ju-Hwan dizide, yakışıklı bir polis memuru olan 32 yaşındaki Choi Sung-Jae karakterini canlandırmaktadır. O, Sun-Woo'nun (Jo Jung-Suk) kız kardeşi olan Kang Eun-Hee'nin (Shin Hye-Sun) eşidir. Onun karakteri, çok hoş ve dürüst birisi olduğu için ona " Wand of the Public" (Halkın Değneği) takma adını vermişlerdir.

 

 

-The Legend Of The Blue Sea(16 Kasım 2016 - 25 Ocak 2017)

 

 

Tür: Romantik,Fantastik

 

 

The-Legend-of-the-Blue-Sea-Posters

 

 

Konusu:

 

 

Dünya üzerindeki son denizkızı (Jun Ji-Hyun) bir dolandırıcı (Lee Min-Ho) ile karşılaşır ve bu denizkızı karada yaşamak için mücadele etmeye başlar.

 

 

Karakterleri:

 

 

5

 

 

Jun Ji-Hyun dizide, bir denizkızı olan Sim Chung karakterini canlandırmaktadır. Onun karakterinin hayatı zorluklarla doludur.

 

 

Lee Min-Ho dizide Joseon zamanında ve şimdiki zamanda yaşayan iki karakter canlandırmaktadır. Joseon zamanında Kim Dam Nyeong’un oğlu olan Dam Ryung karakterini canlandırmaktadır. Şimdiki zamanda ise soğukkanlı ve zeki bir dolandırıcı olan Heo Joon-Jae karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri, Sim Chung’un (Jun Ji-Hyun) cazibesine kapılır.

 

 

Lee Hee-Joon dizide, bir dolandırıcı olan Jo Nam-Doo karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri, Heo Joon-Jae (Lee Min-Ho) ile yakın arkadaştır.

 

 

Shin Won-Ho dizide, elit bir hacker olan Tae-O karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri, Jo Nam-Doo (Lee Hee-Joon) ve Heo Joon-Jae (Lee Min-Ho) ile beraber çalışmaktadır.

 

 

Lee Ji-Ho dizide, Heo Joon-Jae’nin (Lee Min-Ho) üvey erkek kardeşi olan Heo Chi-Hyun karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri, soğuk kalpli ve kuralcı birsidir. Joon-Jae evden ayrıldıktan sonra babasına bakabilmek için onun yanında kalır ve çalışır.

 

 

-Strong Woman Do Bong Soon (24 Şubat 2017 – 15 Nisan 2017)

 

 

Tür: Romantik,Komedi,Fantastik,Aksiyon

 

 

18012011_1414058998681268_589035497423110144_n

 

 

Konusu:

 

 

"İçimde bir hulk var."

 

 

Dizi, fiziksel olarak güçlü bir kadın olan Do Bong-Soon (Park Bo-Young) ile bir CEO olan An Min-Hyuk (Park Hyung-Sik) arasındaki aşkı anlatmaktadır.

 

 

Karakterleri:

 

 

6

 

 

Park Bo-Young dizide normal bir kadına göre oldukça güçlü olan Do Bong-Soon karakterini canlandırmaktadır. Onun olağanüstü gücü dikkat etmeden dokunduğu bir şeyin kırılmasına neden olmaktadır. Onun karakteri, bir aile şirketinin mirasçısı olan An Min-Hyuk’un (Park Hyung-Sik) koruması olur.

 

 

Park Hyung-Sik dizide seçkin bir oyun şirketinin CEO olan An Min-Hyuk karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri sevimli birisidir.

 

 

Ji Soo dizide çaylak bir dedektif olan Kook Doo karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri, dürüst ve prensiplere sahip birisidir. O ve Do Bong-Soon (Park Bo-Young) uzun zamandır arkadaştır. Ayrıca Bong-Soon uzun zamandır Kook Do'yu tek taraflı olarak sevmektedir.

 

 

 -Fight For My Way(22 Mayıs 2017 - 11 Temmuz 2017)

 

 

Tür:Romantik

 

 

fight_feat

 

 

Konusu:

 

 

Dizi, hayallerinden oldukça uzak olmalarına rağmen hayallerini gerçekleştirmek için mücadele eden iki kişiyi konu almaktadır.

 

 

Karakterleri:

 

 

8

 

 

Park Seo-Joon dizide yarı zamanlı sıradan bir ofis çalışanı Go Dong-Man karakterini canlandırmaktadır. O, geçmişte gelecek vadeden bir tekvandocuydu. Ancak hayalini kurduğu gibi yıldız bir tekvandocu olamamıştır. Bir gün, bütün cesaretini toplar ve profesyonel bir dövüşçü olabilmek için UFC ligine katılır. Onun karakteri parlak bir kişiliğe sahiptir.

 

 

Kim Ji-Won dizide bir mağazanın danışman bölümünde çalışan Choi Ae-Ra karakterini canlandırmaktadır. Onun hayali aslında bir TV sunucusu olmaktır. Bu yüzden her yıl düzenlenen ulusal sunuculuk sınavlarına girer ama her seferinde başarısız olur. Ancak, her şeye rağmen ayaklarının üzerinde durur ve mücadelesine devam eder. Onun karakteri sert bir kişiliğe sahiptir. O ve Go Dong-Man (Park Seo-Joon) uzun zamandır yakın arkadaşlardır. Ancak aralarında romantik bir ilişki gelişir.

 

 

Song Ha-Yoon dizide Dong-Man (Park Seo-Joon) ve Ae-Ra’nın (Kim Ji-Won) çocukluk arkadaşı olan Baek Seol-Hee karakterini canlandırmaktadır.

 

 

Ahn Jae-Hong dizide Dong-Man (Park Seo-Joon) ve Ae-Ra’nın (Kim Ji-Won) çocukluk arkadaşı olan Kim Joo-Man karakterini canlandırmaktadır.

 

 

Kim Sung-Oh dizide Go Dong-Man'ın (Park Seo-Joon) koçu olan Jang-Ho karakterini canlandırmaktadır.

 

 

   Takip ettiğiniz Güney Kore Dramalarından favorileriniz varsa lütfen yorumlarda belirtmeyi unutmayın :)

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.