Öğrenci Kariyeri Banner

Grizu-263 Uzay Takımı, Dünya İkincisi Oldu!

Grizu-263 Uzay Takımı, Dünya İkincisi Oldu!
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Grizu-263 Uzay Takımı, Amerika Birleşik Devletlerinde düzenlenen ''CanSat Competition'' Model Uydu yarışmasında ''dünya ikincisi'' olarak Türkiye'ye döndüler! 



Yaklaşık 1 yıldır hazırlandıkları yarışmanın ilk aşamasında dünya genelinden seçilen 40 takımdan birisi oldular. Yapılan görüşmeler ve sunumların ardından 40 takım arasında yapılan yarışmadan tam puan alan Grizu-263 takımı, uçuşlarını gerçekleştirmek için bir sonraki aşamaya geçme imkanını elde etmişti. Uçuş operasyonunda tüm görevleri de eksiksiz tamamlayan takım, artık son aşamaya gelmişti. Artık daha zorlu bir süreç olan, NASA mühendislerinden oluşan jüriyi geçmek kalmıştı.



Jüriye yapılan sunumlar, gerçekleştirilen toplantılar, bekleyişler ve endişeler sonucunda 100 tam puan üzerinden 98.90 puan alarak Manchester Üniversitesi'nin ardından dünya ikinciliği elde ettiler. Ülkemizi en iyi koşullarda temsil eden tüm öğrenci arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve Grizu-263 takımına başarılanının daimi olmasını diliyoruz. 

Gurur duyduk sizlerle! Teşekkürler çocuklar!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.