Öğrenci Kariyeri Banner

Görme Engelli Huzeyfe'nin Üniversite Başarısı

Görme Engelli Huzeyfe'nin Üniversite Başarısı
Sakarya'da yaşayan doğuştan görme engelli Huzeyfe Aydın, 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) gösterdiği başarıyla, İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesine tam burslu olarak yerleşmenin mutluluğunu yaşıyor.

1

 

Aydın'ın, ailesinin, arkadaşlarının ve öğretmenlerinin desteğiyle okul öncesinden başlayıp üniversiteye uzanan başarısı hikayesi çevresindekilerin takdirini topluyor. Yılmadan tüm zorlukları aşarak çalışmalarını sürdüren Aydın, ilk, orta ve lise öğrenimini normal okullarda bitirdi. Okul hayatı boyunca okul birincisi ve ikincisi olma başarısı gösteren Aydın, azmi ve çalışkanlığıyla engellilere örnek oluyor.2

Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden bu yıl mezun olup, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) YGS-4'te Türkiye bin 781'incisi olan Aydın, LYS sınavının ardından yerleştirme puanı da dahil edilerek, aynı puan türünde 538,89 puanla Türkiye 6'ncısı olma başarısını gösterdi.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.