Öğrenci Kariyeri Banner

Google'ın Büyük Projesi İptal Edildi!

Google'ın Büyük Projesi İptal Edildi!

Google'ın kurucu ortaklarından Larry Page'in yıllar önce başlattığı uçan araba projesinin iptal edildiği duyuruldu. Yapılan resmi açıklamada, iptalin nedenlerine ilişkin bilgi verilmedi.

Google'ın kurucu ortaklarından Larry Page, bundan uzun yıllar önce Kittyhawk isimli uçan araba projesini hayata geçirmişti. 2010 yılında bu iş için "Zee" olarak kurulan sonraki süreçte "Wisk" ismini kullanan bir şirketin çatısı altında hayata geçirilen proje, dikey düzlemde kalkıp inen ve tamamen otonom bir şekilde yol alabilen bir arabayı bulunduruyordu. 2017 yılında tanıtım videosu paylaşılan uçan araba, 2018 yılında ise prototip olarak görücüye çıkarılmıştı.

Yıllar Boyu Verilen Emekler Boşa Gitti!

Larry Page ve ekibi, uçan araba projesini çok fazla önemsiyor ve hayata geçirmek büyük çabalar sarf ediyordu. Hatta bu iş için uçak şirketi Boeing ile de geniş çaplı bir anlaşma imzalanmış, stratejik iş birliği  gerçekleştirilmişti. Ancak işler pek de yolunda gitmemiş gibi duruyor. Çünkü Google tarafından yapılan resmi bir açıklamaya göre Kittyhawk projesi iptal edildi.

Google tarafından yapılan açıklamada, projenin neden iptal edildiği konusunda bir bilgi paylaşılmadı. Ancak bir Google sözcüsü, bu projenin iptal edilmesinin Boeing ile olan stratejik iş birliğini etkilemeyeceğini belirtti. Yani Wisk ile Boeing, ilerleyen dönemde de çalışmalarını devam ettirecek.

Google'ın uçan arabasının başında olan isim, bir mühendis olan Sebastian Thrun idi. Thrun, geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamalarda uçan arabaların bireysel olarak satın alınmaktan ziyade, Lyft veya Uber gibi hizmetler aracılığıyla insanlara ulaşacağını ifade etmişti.

2018'in başında CNBC'ye röportaj veren Sebastian Thrun, üzerinde çalıştıkları uçan arabanın 5 yıl sonra, yani 2023'te kullanılabilir olacağını dile getirmişti. Ancak bugün baktığımızda tüm emeklerin boşa gittiği görülüyor.

 

Kaynak

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.