Öğrenci Kariyeri Banner

Google Doodle'ı İlk Kez Bir Türk'ten

Google Doodle'ı İlk Kez Bir Türk'ten
Doodle denildiğinde aklımıza ilk gelen Google olsa da Doodle'lar, Google'dan daha eski olan ve günümüze kadar ulaşmış olan karalama çizimlerdir.  İlk defa 17. Yüzyıl içerisinde kullanılmaya başlanan bir terim olan Doodle, Google'ın her ülkenin önemli günleri için o ülkenin web sitesinde bulunan standart Google logosunu değiştirmesine de denmektedir. Google, Doodle ile bu şekilde tüm dünyada tatil günlerini, yıl dönümlerini ziyaretçileri ile beraber kutlar.

2013 yılında yapılan 'Doodle4Google' yarışmasında seçilen bir ilköğretim öğrencisinin resmi 23 Nisan’da Doodle olmuştu. Her sene olduğu gibi bu yılda 23 Nisan 2017 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir Doodle yayınlandı. Bu yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Doodle'ı İpek Konak tarafından tasarlandı. İpek Konak'ın tasarımı ilk kez bir Türk tarafından tasarlanan Doodle oldu.

İpek Konak Kimdir?

1991 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen İpek Konak, ilkokul eğitimini tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümünden mezun oldu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Çizgi Film Animasyon bölümünü kazanarak; 2013 yılında bölümden mezun olmuştur. Çalışmalarının çoğunluğu; konsept sanat, karakter tasarım, çocuk kitabı resimleme ve illüstrasyon ile ilgilidir. Yaptığı diğer çalışmalara burdan ulaşabilirsiniz.

Doodle'ın ilk kez bir Türk tarafından tasarlanmış olması gerçekten gurur verici. Haberi duyduktan sonra İpek Konak'ı araştırarak sizinle de paylaşmak istedim. Güzel şeyler oluyor arkadaşlar, daha da artması dileğiyle. Tebrikler İpek Konak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

 

İpek Konak'ın Bazı Çalışmaları

ipek-konak

4ea68c51608839.58f466010f255

ipek-konak

Özel İçerik: Sena Çaprazlı

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.