Öğrenci Kariyeri Banner

Girişimci Ruha Sahip Herkesin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler!

Girişimci Ruha Sahip Herkesin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler!

Bugüne kadar birçok insanın almadığı riskleri alıp büyük bir cesaretle önemli olaylara imza atan insanların hayatları, büyük hayalleri olan insanlar için ilham kaynağı olmaktadır. Girişimci ruha sahip herkesin ilham kaynağına ihtiyacı vardır. Girişimci ruhlara ilham olabilecek filmleri sizler için bir araya getirdik.

Sosyal Ağ – The Social Network

2003 yılında bir akşam, Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg, bilgisayarının başına oturur ve yeni bir fikir üzerinde çalışmaya başlar. Kampüsteki tüm kızların bilgisinin olduğu bir veri tabanı olarak hayata geçen bu düşünce, kısa süre içinde global düzeyde bir sosyal ağ oluşturur ve büyük bir devrim yaratır.

 

Sıkıysa Yakala – Catch Me If You Can

Sıkıysa Yakala, bir ajan ile bir suçlunun arasındaki kedi-fare oyununu konu alıyor. FBI ajanlarını kendilerine çok güvenmektedirler fakat bu kez karşılarındaki, onlar için bile pek de kolay bir lokma olmayacaktır. Henüz yirmili yaşlarında bir adam onlarca ülke gezerek, bazen pilot, bazen doktor, bazen savcı mesleklerine bürünerek FBI’ı peşinden koşturmaktadır.

 

Joy

Küçüklüğünden beri yeni icatlar üretme peşinde olan Joy, hayatında yaşadığı zorluklara rağmen üretkenliğini hiç yitirmez. Boşandığı eşi, sorunlu annesi, ilgi isteyen iki küçük çocuğu ve yarı belalı babasıyla “normal” bir hayat sürdürmeye çalışır. Fakat bir gün her şey canına tak eder ve Joy yarım bıraktığı hayallerinin bir notkasından tutmak için harekete geçer.

 

Para Avcısı – The Wolf of Wall Street

Girişimcilerin oldukça dikkatini çekecek filmlerden biri olan The Wolf of Wall Street’in yönetmenliğini Martin Scorsese üstlenmiştir, senaryosu Jordan Belfort’un aynı isimli otobiyografik romanından Terence Winter tarafından uyarlanmıştır. Filmin başrolünde hırslı borsacı Jordan Belfort rolünde Leonardo DiCaprio bulunmaktadır.

 

Umudunu Kaybetme – The Pursuit of Happyness

Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş ve baba olan bir adamdır. Ancak eşi sıkıntılara daha fazla dayanamayarak onu ve Christopher adındaki oğullarını terk eder. Ev sahibin de dışarı atmasıyla sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir, bu sevgi vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacaktır.

 

Borsa – Wall Street (1987)

1980’lerin iş dünyasında perde arkasının anlatıldığı filmde, hırslı ve genç bir borsacı olan Charlie Sheen Wall Street efsanesi Gordon Gekko tarafından baştan çıkarılarak yasa dışı ve son derece kazançlı bir dünyaya adım atar. Kısa süre içinde bir gecede kazanılan zenginliklerin bedelinin çok ağır olduğunu anlayacaktır.

 

Amerikalılar – Glengarry Glen Ross (1992)

Chicago’daki bir emlak ofisinde finansal açıdan zor zamanlar geçirmektedir. Ofisin başındaki Blake, yaptığı açıklamada yeni bir yarışma yapacaklarını ve bu yarışmada sadece birinci ve ikinci olanlara ödül verileceğini, geriye kalanların işe devam etmesinin mümkün olmadığını belirtir. Bir gece içerisinde önemli birer satış yapması gereken bir grup çalışan zorlu bir maceraya adım atar. 

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.