Öğrenci Kariyeri Banner

Girişimci Oluyoruz!

Girişimci Oluyoruz!


Artık hızlıyız. Gündemi yakalamaya çalışıyoruz. Her yere ulaşmayı deniyoruz. Daha iyisi olmak için yarışıyoruz. Artık güçleri değil fikirleri yarıştırıyoruz. Bu zorlu bir yarış. Hem daha yeni olmayı hem çağa ayak uydurmayı ve bunun yanında yaşamak için kazanç sağlama amacındayız.



Peki bunun için ne yapmaya çalışıyoruz? Yeniliklere kapılarımızı sonuna kadar açıyoruz. Marlo Morgan'ın da dediği gibi ''Yenilikler, ancak onlar için yer açtığınız zaman yaşantınıza girebilir.''

Yaşamımızda günceli yakalayabilmeli ve yaşantımıza adapte etmeliyiz. Bir fikir yeniliktir, yenilik ise bir girişim adımıdır.

write-593333_1280

Girişimcilik nedir? Nasıl girişimci olunur? Yalnızca bir fikir veya iş midir?


Girişimci adayları, öncelikle kendi ayakları üstünde duran bir fikre ihtiyacımız var. Bu fikri sevmeli ona inanmalı ki peşinden insanları çağırmalı ve insanların güvenini sağlamalıdır. Hayallerinin peşinden gidenler başarıya koşarlar. Birey olarak bir fikre ne kadar inanırsak başarı o kadar kolay gelecektir. Fikrine aşık olan, benimseyen olarak adım atmak en önemli güçtür diyebiliriz.


Fikrimiz var daha sonra bunu sunabilecek cesarete ihtiyacımız var. Girişimcilik risk demektir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hep cesaretli olmak, riskleri göze almak demektir. Olumsuzluklardan Simurg gibi küllerinizden yeniden doğabilmelisiniz. Yine yeniden gelişmeye çalışmalıdır. Mark Zuckerberg bizlere şöyle sesleniyor: "En büyük risk, risk almamaktır." İnanılmaz hızla değişen dünyamızda garanti başarısızlıkla sonuçlanacak tek strateji hiç risk almamaktır. Buradan alacağımız mesaj risk alacak cesarete sahip olmamız gerektiğidir. Sonuç olumsuz bile olsa bu yaşanan durumu deneyim olarak görüp, denemiş olmanın gururu yaşanmalıdır.



shield-1519642_1280

Yalnızca fikir ve cesaret yeterli olmayacaktır. Bunun için gerekli araştırmalar yapmalıdır. Bir girişimci bir sonraki adımı tahmin edebilmeli, ileri görüşlü olmak zorundadır. Girişimci olarak değişen dünyanın pazarını iyi tanımalı, fikrin ne olduğu, kime hitap edeceğini iyi tanımlamalıdır. Fikrin yayılacağı, etki edeceği ortamı bilmelidir. Avantajları, dezavantajları, fırsatları ve tehditleri analiz etmek gereklidir. Hangi fikir, nereye uyumlu onu gözlemlemelidir. Bunları bilmek en az fikre güvenmek ve cesarete sahip olmak kadar önemlidir.




Pazarın gücünü, rakiplerini bilmelidir. Kime rakip geldiğini, diğerlerinden farkını sunabilmek, girişime güç verecektir. Vizyonu açık, sorumluluk sahibi girişimci olmak ve bunu hedefe hissettirmek gerekir. Girişimci kişiler kendine güven duymalı ve karşı tarafın da kendine güven duymasını sağlamalıdır. Şimdi fikrimiz var cesaretimiz var gerekli araştırmalarımızı yaptık.




Sırada bu fikri sunacak güce ihtiyacımız var. Bu maddiyat ile ilgilidir. Finansal desteği sağlayan melek yatırımcılar günümüzde girişimcilerin arkasından gelmekte. Güçlü bir projenin arkasında duran, hem kendi karları için hem de girişimci kişilere kar ve motivasyon sağlamak melek yatırımcıların gündeminde olan bir durumdur.


Girişimci kişiler kendini sürekli geliştirmeyi amaç edinmelidir. Yalnızca fikrinizi değil bunun yanında kendinizi de geliştirmeyi unutmayın. Kendi değerinizi bilin ve işinizi tutkuyla ve keyifle yapmak tek amacınız olmalıdır. İnsana değer verirseniz insandan değer görürsünüz. Karşılıklı değer kazanmaya bakmalıdır. Ağınızı genişletin. Önemli bir diğer adım ise çevreyi tanımak, ağınızı genişletmek ve sizlere ön ayak olabilecek kişileri tanımak. Ve son olarak kendinize inanın, inanmıyorsanız bile öyle davranın. Daha sonra göreceksiniz ki beyniniz kendine inanan ve güvenen bir birey oluşturmuş.






  • İleri görüşlü, 

  • Cesaretli, 

  • Sürekli yenilenmeye çalışan, 

  • Motivasyonu güçlü, 

  • Özgüven sahibi, 

  • Yönetmeyi ve planlamayı bilen, 

  • İletişim becerisine sahip olandır 


Özel İçerik: Sevil Gödek






Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.