Öğrenci Kariyeri Banner

Gezerken Para Kazanmanın 7 Yolu

Gezerken Para Kazanmanın 7 Yolu
Birçok insan tüm vaktini dünyayı gezerek geçirmek ister. Fakat bu pahalı görünen ve ulaşılamaz bir şeydir çoğu zaman. Neyse ki gezmeyi ucuz hale getiren, hatta alışılmışın dışında düşünülüp çok çalışıldığında kârlı hale getiren yolları var.

İngilizce Öğretmeni Olmak

İlgili resim

Eğer yabancı bir ülkede macera arıyorsanız, bunu elde etmenin en ulaşılabilir ve kazançlı yolu İngilizce öğretmenliğini ele almaktır. Asya, Orta Doğu ve Latin Amerika'da iş imkanı çoktur ve birçoğu İngilizce'nin ana diliniz olmasını gerektirmez.

Okullar İngilizce'nin anadiliniz olmasına, lisans diplomanıza ve öğrencilere hayal etmeye dayalı, yalnızca öğrenilecek dilde öğretebilme yeteneğinize bakıyor.

Tüm okullar bunu istemezken, yabancı diller için öğretim sertifikası (TEFL) sizi daha çok istenen bir aday haline getirebilir. Maaşlar Japonya'da yılda 36.000 $ olabilirken, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 45.000 $'a kadar çıkabiliyor.

Seyahat Rehber Kitabı İçin Araştırmacı Olmak

2. Research for a travel guidebook

Sizi yüzlerce yere yere sürükleyip yerel kültürü, yemekleri, otelleri denemeye iten bu neşelendirici iş gerçekte biraz angarya.

Birçok rehber kitabı araştırıcısı ve yazar bir işi zamanında bitirmek için günde 12-14 saat çalışır. Üstelik gezilecek yerleri görmek işin sadece küçük bir parçasıdır. Araştırmacılar ve yazarlar, rapor ve yazıları oluşturur, gezilen yerlerin haritasını yapar ve yorucu bilgi girişiyle yoğun bir şekilde meşgul olurlar.

Instagram Fenomeni Olmak

3. Become an Instagram influencer

Instagram, takipçi sayısını arttırıp daha geniş kitleye ulaşmak isteyenlerin baskını altında. Eğer siz de takipçi sayınızı belirli bir sayıya  ulaştırabilecek başarılı kişilerdenseniz ciddi bir gelir elde etme imkanınız var demektir.

Instagram fenomenleri Jack Morris ve Lauren Bullen gittikçe artan 3 milyondan fazla takipçileri ve başarılı seyahat bloglarıyla 6 basamaklı bir gelire sahipler. Morris sadece bir fotoğraftan 9.000 $ kazanabilirken, Bullen 7,500 $ kazanabiliyormuş.

Uçuş Görevlisi Olmak

türk hava kurumu uçuş görevlisi ile ilgili görsel sonucu

Eğer gezinizin 9-5 saatleri dışında olacağını umursamıyorsanız, uçuş görevlisi olarak başvurmak harika bir fikir olacaktır. Uçuş görevlileri yılda 45.000$ - 100.000$ arasında kazanıyor ve kendileri, hatta aileleri de ücretsiz seyahat hakkına sahip olabiliyorlar.

New York Times'a 52 Ülkeye Gitmek İçin Başvurmak

5. Apply for the New York Times' 52 Places to Go job

Dünyayı gezmek ve en saygın yayınlar için bir kitap yazmak kulağa hoş geliyor değil mi?

Kasım'da, New York Times bir seyahat ilanı duyurdu. Seçilen muhabir, gazete için yılda 52 ülkeye gidecekti. Muhabir her hafta farklı bir yere gönderilecek ve seyahatinde yaşamı hakkında yazı yazacaktı.

Başvuru 2018'de sonlandı ve 13.000 başvuru içinden The New York Times, New York magazin editörü Jada Yuan'ı seçti. 2019 için de başvurular alınacak.

Cruise Gemisinde Çalışmak

cruise gemisi ile ilgili görsel sonucu

Cruise gemisinde çalışmak sizi maaş karşılığında egzotik adalara götürebilir ama öncesinde göz önünde bulundurmanız gereken birkaç durum var. Bu iş uzun çalışma saatleriyle kıyaslanabilir şekilde az para veriyor fakat bütün harcamalar karşılanıyor ve ücretsiz seyahat ediyorsunuz. Mürettebat üyeleri kendilerine ait yemek salonları, parti alanları ve hatta kendi eğlenceli partilerine bile sahiptirler.

Tur Rehberi Olmak

9. Become a tour guide

Başta gelen tur şirketleriyle dünyanın en sembolik ve tarihi yerlerini gezmek kulağa çok hoş gelen bir düşünce. Nasıl yaklaştığınıza bağlı olarak size birçok fırsat sunabilir.

Çok sevilen bir yerde tur rehberi olmak ister misiniz? Mesela Paris! Turistlere Louvre, Bastille ya da Eyfel Kulesi'ne kadar öncülük etmek?

Her ikisi de yeni kültürlerde yaşamak ya da farklı kültürleri görmek için güzel bir fırsat olabilir. Bununla birlikte yatağın ters tarafından kalkmış olsanız bile her zaman dışa dönük ve arkadaş canlısı olmanızı gerektiren bir iş.

Özel İçerik: Sümeyye Nur Yıldız

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.