Öğrenci Kariyeri Banner

Gençlerin Yeni Trendi Yurtdışında Staj

Gençlerin Yeni Trendi Yurtdışında Staj
staj

Gençler iş aramaya başlamadan önce yabancı dillerini geliştirmek, dünyayı tanımak ve bunları yaparken para da kazanmak istiyor. İş bulma yarışında bir adım öne geçmek ve aynı zamanda para kazanmak isteyen gençler yurtdışında staj yapmanın yollarını arıyor.
İşsizlik oranlarının gün geçtikçe yükselmesi, iş bulmanın zorlaşması, işverenlerin CV’lerde yurtdışı deneyimlerine önem vermesinin yanı sıra Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sosyoekonomik şartlar da gençleri yeni arayışlara itiyor. Son dönemde gençler arasında yükselen bir trend olan yurtdışında staj, iş deneyimi ve kültürel zenginlik bakımından gençleri hayata hazırlıyor. Yurtdışında yapılan stajlarda 1500-2000 Dolar arasında net maaş alan gençlerin aldıkları bahşişler ile bu rakamı çok daha yukarı seviyelere taşıdıkları belirtiliyor.KONAKLAMA DESTEĞİ DE VAR



[ad name="Google Adsense"]

Bazı kurumlar maaşın yanı sıra stajyerlerine konaklama desteği de veriyor. Türkiye’de asgari ücretin 1000 TL olduğu ve gençlerin Türkiye’de yaptıkları stajlarda maaş alamadıkları göz önünde bulundurulduğunda bu tip staj programları gençler için cazip hale geliyor. Gençler yaptıkları stajlarla, yurtdışında deneyim elde ediyor, yabancı dillerini geliştiriyor, iş hayatında tecrübe kazanıyor. Böylece iş bulma yolunda önemli bir adım atmış olan gençler tüm bunları yaparken aldıkları maaşlar sayesinde ailelerine de yük olmuyorlar.

Stajyer arayan sektörler

Amerika’da açılan staj kontenjanlarında en büyük payı turizm, otelcilik ve IT sektörleri alıyor. Bu alanlarda kariyer hedefleyeler ve hatta hali hazırda çalışanlar, dünya çapında kurumların çatısı altına girebilmek için staj programlarına başvuruyor. Aşçılık ve gastronomi alanlarında da yurtdışına ilgi büyük. Aşçıların aldıkları maaşlar stajda alınan 1500-2000 Dolar’ın üzerine çıkıyor.

950 bin işsiz üniversite mezununa icra şoku

Genel Sağlık Sigortası kapsamında, gelir testine girmeyerek 6 bin liraya varan prim borcu ile karşılaşan genç işsizlere bir darbe de Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan öğrenim ve katkı kredisi alıp, üniversite okuyan 947 bin 173 öğrenci borcunu ödeyemedi. Borcunu ödeyemeyen gençlerin belgeleri vergi dairelerine gönderildi. Vergi daireleri evrakları gelen öğrencilere haciz uyguluyor.

Kaynak: posta.com.tr/egitim

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.