Öğrenci Kariyeri Banner

Gençlere Vergisiz Akıllı Telefon Kampanyasında Yeni Gelişme!

Gençlere Vergisiz Akıllı Telefon Kampanyasında Yeni Gelişme!

Öğrencilere vergisiz akıllı telefon ve bilgisayar kampanyasında yeni gelişmeler ortaya çıktı...

Gençler için vergisiz akıllı telefon ve bilgisayar satışında çalışmalar hala sürüyor. Daha önce Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kritik açıklamalarda bulunmuştu. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yeni bir toplantı yapıldı.

48 Bin TL Yerine 24 Bin TL'ye Alınabilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaadi olan gençler için vergisiz akıllı telefon ve bilgisayar kampanyasında çalışmalar devam ediyor. Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında konuyla ilgili toplantı yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı toplantıda, öğrencilere vergi muafiyeti uygulanarak akıllı telefon ve bilgisayar satışının nasıl yapılacağı konuşuldu. Buna göre, her kurumun maliyet hesabı yapmasına, Hazine ve Maliye Bakanlığına dosya halinde göndermesine karar verildi. Ancak kampanyanın ne zaman başlayacağına dair açıklama yapılmadı.

Daha önce de yapılan açıklamalara göre; bu muafiyetten yalnızca ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan üniversite öğrencileri faydalanabilecek. Ancak bu noktada yaş sınırı olup olmayacağı veya kaç yaşına kadar vergi muafiyeti uygulanacağı ise henüz belli değil.

Vergisiz telefon muafiyeti geldiğinde bir genç, 48 bin 304 TL‘ye satılan iPhone 14 modelini 24 ila 25 bin TL civarında bir fiyata satın alabilecek. Yani yarı yarıya bir düşüş olacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.