Öğrenci Kariyeri Banner

Gençler Toplanın! Ekonomi Sevdalılarını Mest Edecek En İyi 15 Avrupa Üniversitesi

Gençler Toplanın! Ekonomi Sevdalılarını Mest Edecek En İyi 15 Avrupa Üniversitesi

Dünya genelindeki üniversiteleri her yıl eğitim kalitesi, akademisyen ve mezunlar, araştırma olanakları, uluslararası öğrenci oranları, yayınlarına kaç kez referans verildiği gibi 42 parametre ile inceleyip 100 üzerinden puanlayan QS, 2016 için Avrupa'da ekonomi ve ekonometri alanında eğitim veren en iyi ilk 15 üniversiteyi belirledi. İnsanda bölüm değiştirme isteği uyandıracak kadar cazip ve birbirinden nitelikli bu okulları Dünya Ekonomi Forumu haberleştirmiş.

15. University of Mannheim / Almanya





 

University of Mannheim / Almanya 



Skoru: 73.8/100


QS'in araştırma sonuçlarına göre Almanya'daki en iyi ekonomi eğitimi Mannheim'da veriliyor. Üniversitenin mezunlar listesi ise bir nevi "Almanya ekonomisinde kim kimdir" listesi gibi; neredeyse herkes bu okuldan mezun: Nobel Ödüllü Edmund Phelps, eski ekonomi bakanı Werner Muller, şu anki Bundesbank başkanı Jens Weidmann ve daha pek çok isim.
[ad name="Google Adsense"]
14. University of Zurich / İsviçre





 

University of Zurich / İsviçre 



Skoru: 74/100


Zürih zaten Avrupa'nın en kilit finans merkezlerinden biri. Bu durum elbette şehrin ekonomi eğitimi kalitesine direkt olarak yansıyor. Genel skoru 74/100 olduğu halde, aslında referans alınan makale sayısındaki skoru 88.
13. University of Tilburg / Hollanda



 

University of Tilburg / Hollanda





Skoru: 74.2/100


Hollanda'nın güneyindeki Tilburg şehrindeki üniversite her ne kadar isim olarak diğerleri kadar duyulmamış olsa da, akademik kadrosu ve eğitim kalitesinin yanında araştırma serbestisi ile de bu listede kendine yer bulmayı bilmiş.
12. University of Amsterdam / Hollanda



 

University of Amsterdam / Hollanda





Skoru: 75.3/100


Listedeki en iyi 15 okulun 3'ü Hollanda'da; ve Amsterdam Üniversitesi bunlardan ikincisi. Ekonomi ve ekonometri alanında oldukça parlak bir karnesi olan okul örneğin Avrupa Merkez Bankası'nın ilk başkanı Wim Duisenberg'i de yetiştirmiş; hatta kendisi uzun yıllar bu okulda öğretim görevlisi olarak çalışmış.
11. Erasmus University Rotterdam / Hollanda



 

Erasmus University Rotterdam / Hollanda





Skoru: 75.7/100


Hollanda'nın en iyisi QS raporu sonuçlarına göre kesinlikle Rotterdam'daki Erasmus Üniversitesi. 1969'da Nobel ödüllü sahibi olmuş ve geçmişte bu okulda ders vermiş ünlü akademisyen Jan Tinbergen'ın ismini taşıyan Tinbergen Enstitüsü de bu okulda bulunuyor.
10. ETH Zurich / İsviçre



 

ETH Zurich / İsviçre





Skoru: 76.2/100


Bilim sevdalıları, bu okulun ismini Albert Einstein'dan da hatırlayabilir; kendisi uzun süre burada ders vermiştir. Bunun yanında ETH Zurich ekonomi alanında verdiği eğitimin kalitesinde geçtiğimiz yıla göre 4 basamak birden yükselmiş.
9. Stockholm School of Economics / İsveç



 

Stockholm School of Economics / İsveç





Skoru: 76.7/100


Hem kendi ülkeleri İsveç'te hem de Avrupa'da, dönemlerinin en saygın bilim insanlarından kabul edilen Gunnar Myrdal ve Bertil Ohlin tarafından 1930larda Stockholm School adıyla kuruldu ve kuruluşundan beridir ekonomi alanında uzmanlaşarak Avrupa'nın en iyilerinden biri konumuna yükseldi.
8. London Business School / İngiltere



 

London Business School / İngiltere





Skoru: 78.7/100


LBS yalnızca master ve doktora öğrencilerini kabul ediyor. İşletmecilik alanında Harvard'ın ardından dünyanın en iyi ikinci okulu kabul edilen LBS, ekonomi alanında da hem Avrupa, hem dünya listelerinin ilk 10'undan hiç düşmüyor.
7. University of Warwick / İngiltere



 

University of Warwick / İngiltere





Skoru: 78.8/100


Warwick Üniversitesi isim olarak çok bilinmemesine rağmen QS'e göre ekonomi eğitimi konusunda bir "dünya markası". Bank of England'ın şu anki şef ekonomisti  Andy Haldane master derecesini buradan almış .
6. Universitat Pompeu Fabra / İspanya



 

Universitat Pompeu Fabra / İspanya





Skoru: 80.1/100


Barselona'da bulunan Pompeu Fabra, kendi ülkesinin en iyi, Güney Avrupa bölgesinin ise en iyi ikinci ekonomi üniversitesi. Dünyanın en bilinen mikroekonomi kitabı olan "Microeconomic Theory"nin yazarı Andreu Mas-Colell, burada akademisyen olarak görev yapıyor.
5. Universita Commerciale Luigi Bocconi / İtalya



 

Universita Commerciale Luigi Bocconi / İtalya





Skoru: 81.8/100


İlk 5'teki 4 İngiliz'in arasında kendine yer bulan İtalyan Bocconi, bu anlamda İngilterehariç tutulursa Avrupa'nın ekonomi eğitimi alanında en iyisi. Bir dönem İtalyabaşbakanlığı da yapmış olan dünyaca ünlü ekonomist Mario Monti buradan mezun.
4. University College London / İngiltere



 

University College London / İngiltere





Skoru: 82.2/100


Rapora göre UCL ekonomi alanında Avrupa'da en iyi dördüncü; tüm disiplinlerde ise dünyada en iyi 16. üniversite. Referans gösterilen yayınlar konusundaki skoru ise 90.1. 19. yüzyılın en önemli iktisatçı ve filozoflarından John Stuart Mill buradan mezun.
3. University of Cambridge / İngiltere



 

University of Cambridge / İngiltere





Skoru: 88.5/100


Cambridge mezunlarının itibar skoru tam 99.7 ve böyle bir oran dünyada başka bir üniversitede bulunmuyor. Cambridge'li önemli ekonomistlerin arasında Joseph Stiglitz, Milton Friedman ve John Maynard Keynes gibi isimler var.
2. University of Oxford / İngiltere



 

University of Oxford / İngiltere





Skoru: 89.6/100


Oxford elbette, eğitim verdiği her alanda tüm listelerin ilk 3'ünden asla düşmüyor; ekonomi de tabii istisna değil. Biz bile niyetlendik ama sonra ihtişamdan kalbimiz durdu :/Oxford'lu mezun ya da akademisyenlerin toplamda tam 9 Nobel ödülü var; yanlış olmasın, bunlar sadece ekonomi alanında!
1. London School of Economics and Political Science / İngiltere



 

London School of Economics and Political Science / İngiltere





Skoru: 90.2/100


Avrupa'nın ekonomi ve ekonometri eğitimi alanındaki en iyi üniversitesi olan LSE, yıllardır üst üste bu dereceyi korumayı da biliyor. LSE mezunları ve akademisyenlerinin, ekonomik bilimler alanında tam 12 Nobel ödülü bulunuyor.LSE, her anlamda adının hakkını tam olarak veriyor diyebiliriz...
[ad name="HTML"]Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.