Kitleleri kendinize hayran bırakacak fikirleriniz var ve yeterli destek olmadığından hayata geçiremiyor musunuz. Hale hazırda duran projeleriniz varsa bu akademi tam size göre.
JCI Türkiye; hayata geçiremediği fikrini zihninin buzdolabında saklamak, tozlu raflara kaldırmak zorunda kalanlar için ‘Altın Fikirler Akademisi’ni başlattı!
Girişimci zekaları böyle alalım.
Peki bu Altın Fikirler Akademisi nedir?
Türkiye Genç Liderler ve Girişiciler Derneği (JCI – Junior Chambers International) ulusal projesi olarak belirlenen Altın Fikirler Akademisi, tüm ulusalı kapsayacak, günümüz girişimcilik fikirlerinin iş modellerine dönüşmesine katkı sağlayacak, ülkenin gelişim ve ilerlemesinde aktif rol oynayacak bir projedir.
İş Dünyası ile yakından ilgiliysen Junior Chamber International (JCI) deyince organizasyonun çok başarılı ve kapsamlı olduğunu anlamışsındır.
Gerçi biz, tanımayanlar ve bilmeyenler için biraz JCI’dan bahsedelim. Junior Chamber International (JCI), dünya çapında 128 ülkede, 5.000 şubesi ve 200.000 ’i aşkın üyesiyle faaliyet belirten genç liderlerin bir arada bulunduğu küresel bir platformdur.
Pek çok yerel, ulusal ve küresel projeler ile aktiviteler aracılığı ile JCI üyeleri birbiriyle tanışıyor, öğreniyor ve gelişiyor. JCI’ı projelerini ve aktivitelerini destekleyen milyonlarca mezunu bulunmaktadır.
“Aktif gençler için önde gelen küresel network elde etmek” vizyonuna odaklanan JCI üyeleri, “Gençlerin yetişmesi için fırsatlar sunarak toplumun pozitif gelişimine katkı sağlamak” misyonunu yerine getirmek için çalışmaktadırlar.
JCI, üyelerine liderlik vasıfları ve toplumsal bilinç kazandırarak, yaşadıkları toplumda pozitif değişimi sağlamalarına destek olmayı amaçlayan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur.
JCI üyelerinin ortak özelliği; takım çalışmasına yatkın, kendini yetiştirmek isteyen, gerek iş gerekse sosyal alanda uluslararası açılımı olan 18-40 yaş arası gençlerden oluşmaktadır.
Altın Fikirler Akademisi Projesinin hedef kitlesi ise şöyle;
- 18-40 yaş arasında,
- Girişim fikri olan fakat iş modeline dönüştürmemiş girişimciler,
- İş modelini kurmak için gerekli eğitimleri alması gereken girişimciler, *İş modelini kurmuş fakat fikrini mentöre danışmak isteyen girişimciler,Peki süreç nasıl işleyecek? Katılımcılar hangi basamakları geride bırakacak?Peki süreç nasıl işleyecek? Katılımcılar hangi basamakları geride bırakacak?
Peki süreç nasıl işleyecek? Katılımcılar hangi basamakları geride bırakacak?
1. 18-40 yaş aralığındaki kişilerin girişimcilik fikirlerinin toplanması
2. Fikirlerin girişimcilik ekosisteminde tecrübeli juri tarafından elenmesi
3. Elemeyi geçen fikirlerin coğrafik konumlarına göre guruplandırılması (İstanbul, Ankara, İzmir)
4. AFA hafta sonu etkinliği gerçekleştirilmesi
- Organize edilecek spor salonu, eğitim salonu, fuaye alanı organize edilmesi
- Eğitimler
- Mentör Buluşmaları
- Sponsor sosyal aktivite, tanıtım semineri
- Son elemeye girecek proje dosyasının tamamlanması ve teslimi
5. Basın Katılımı ile Gala ve Ödül Töreni
Etkinlik takvimi ise şöyle;
Sen de fikrine güveniyor ve bunu başarılı bir girişime dönüştürebileceğini düşünüyorsan, seni de Altın Fikirler Akademisine bekliyoruz!