Öğrenci Kariyeri Banner

Gemlik Belediye’sinden Üniversite Öğrencilerine 25 TL’ye Kiralık Daire

Gemlik Belediye’sinden Üniversite Öğrencilerine 25 TL’ye Kiralık Daire

Bursa Gemlik Belediyesi, üniversite öğrencilerinin son günlerde yaşadığı yurt sıkıntısına karşı, belediyeye ait daireleri öğrencilere tahsis etti. Uludağ Üniversitesi Hukuk ve Denizcilik Fakültesi'nde eğitim hayatına başlayacak öğrencilerle sınırlı olan uygulama kapsamında, daha önce kullanılmamış 21 daire aylık 25 TL’lik bedelle öğrencilere kiralanacak.

Uygulama Üniversiteye İlk Kez Katılacak Öğrencilerle Sınırlı

Bursa Gemlik Belediyesi, son günlerde gündeme gelen üniversite öğrencilerinin barınma sorununa duyarsız kalmadı. Belediyeye ait 2+1 büyüklüğündeki 21 konutu, 25 TL’lik sembolik bir ücret karşılığında kiraya vermeye hazırlanan Gemlik Belediyesi, 84 öğrencinin barınma sorununu çözmeyi hedefliyor.  Uludağ Üniversitesi Hukuk ve Denizcilik Fakültesi'nde öğrenim görecek öğrencileri kapsayan uygulama, ilk kez üniversiteye kayıt olan öğrencilerle sınırlı tutulacak. Belediye encümeninden onay alınması halinde 25 TL bedelle kiraya verilecek evler için, kız öğrencilere öncelik hakkı verilecek. Bir evde 4 kişi kalacak şekilde planlanan uygulamada, evlerde kalacak öğrenciler kurayla belirlenecek.


Muhammet Efe  Işık

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Muhammet Efe Işık..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.