Öğrenci Kariyeri Banner

Freddie Mercury’nin Kedi Sevgisi: Delilah Miyav!

Freddie Mercury’nin Kedi Sevgisi: Delilah Miyav!
Freddie Mercury, dünya tarihinde gelmiş geçmiş en iyi vokallerden biri olmak için dünyaya bir uğramış, "dolu dolu yaşamak" deyişini sonuna kadar gerçekleştirmiş, efsanevi bir ruh. Bizim gibi sıradan insanların belki yüz yıllar boyunca elde edemeyeceği hayat deneyimlerini, kitleleri etkileme gücünü ve başarıyı 45 yıla sığdırmış, ışık hızıyla yaşayıp genç ölmüş bir efsane. Bohemian Rhapsody filminde gördüğümüz hayatına ek olarak bir de kendini adadığı kedileri vardı. Uğruna şarkı yazılan, albüm adanan..

İşte fotoğraflarla bu sevginin hikayesi;

bu2

Freddie Mercury, 1970’li yıllarda Mary Austin ile beraberdi. Onun kedi sevgisi de ilk olarak Mary’nin kendisine kedi almasıyla başladığı söyleniyor. Mary Austin Freddie’ye Tom ve Jerry adlarında iki kedi hediye etmiş ve Freddie turneye gittiğinde Mary kedilere bakmak için evde kalıyormuş.

bu3

O dönem kişisel asistanlığını yapan Peter Freestone’un anlattıklarına göre; Freddie turneye çıktığında her gün evini arar ve sevgilisi Mary Austin’le konuştuktan sonra kedilerinin sesini duymak için onları sırayla ahizeye istermiş.

bu1

Tom ve Jerry ile başlayan bu tutku Tiffany, Dorothy, Delilah, Goliath, Lily, Miko, Oscar ve Romeo ile devam etmiş.

bu5

1991 çıkışlı son albümleri Innuendo’da yer alan Delilah adlı parçasını ilk dinlediğinizde bir kadına yazılmış gibi düşünebilirsiniz fakat Freddie şarkıyı, çok sevdiği kedisi Delilah için yazmıştır..

bu6

Kedilerinin çoğunu barınaklardan alan Freddie Mr. Bad Guy adlı ilk solo albümünü de kedisi Jerry’e adamış..

 

Kaynak: Mynet

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.