Öğrenci Kariyeri Banner

Fotoğraf ve Kısa Film / Video Yarışması | Dünyanın Öğrencisi Burada : Türkiye'de Öğrenci Olmak Harika

Fotoğraf ve Kısa Film / Video Yarışması | Dünyanın Öğrencisi Burada : Türkiye'de Öğrenci Olmak Harika
YÖK'ün düzenlenmekte olduğu yarışmaya dair, sitesinden yapmış olduğu açıklama şu şekilde;



Son yıllarda hızlı bir büyüme ve gelişim gösteren Türkiye yükseköğretim alanının uluslararasılaşması çalışmalarına katkı sağlamak, bu amaçla hazırlanmışwww.studyinturkey.gov.tr web sitesinde (Students' Experiences bölümünde:http://www.studyinturkey.gov.tr/videos) yayınlanmak ve yükseköğretim tanıtımlarında kullanılmak üzere uluslararası hedef kitleye yönelik ‘Dünyanın Öğrencisi Burada: Türkiye'de Öğrenci Olmak Harika' üst başlığıyla fotoğraf ve kısa film/video yarışması düzenlenmektedir. Yarışma, iki kategoride (fotoğraf ve kısa film/video) tüm üniversitelerden bireysel başvurulara ve takım başvurularına açıktır.

 

‘Dünyanın Öğrencisi Burada: Türkiye'de Öğrenci Olmak Harika (Being a student in Turkey GREAT)' temalı yarışmada amaçlanan uluslararası öğrencilerin Türkiye'deki öğrenim hayatlarının fotoğraf ve kısa film/videolarla yansıtılmasıdır.

 

 

 






Başvuru Formu ile Haklar ve Yükümlülükler Taahhütnamesi için tıklayınız.

 

 

Yarışmaya son başvuru tarihi 01 Haziran 2014'tir. Başvurular ‘Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği / Yükseköğretim Kurulu / Bilkent / Ankara' adresine şahsen ya da posta yoluyla yapılabilir.

 

Yarışmaya katılmak isteyenler en geç 01 Haziran 2014 tarihine kadar Yükseköğretim Kuruluna;

 

-Başvuru formu ve Haklar ve Yükümlülükler Taahhütnamesinin ıslak imzalı çıktısını,

 

-Eserin 1 (bir) adet DVD veya CD kopyasını,

 

ulaştıracaklardır.

 

Yarışmaya katılan fotoğrafların ve film/videoların değerlendirme sonuçları daha sonra duyurulacak bir tarihte yapılacak törenle ilan edilecektir.

 

 

 

Bilgi İçin:

yarisma@yok.gov.tr

Ahmet Şahin: 0 312 298 70 51

Mehmet Özer: 0 312 298 70 48

Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği / Yükseköğretim Kurulu / Bilkent / Ankara

 

 

 

" DÜNYANIN ÖĞRENCİSİ BURADA: TÜRKİYE'DE ÖĞRENCİ OLMAK HARİKA" temalı fotoğraf ve kısa film/video yarışmasına katılmak için gerekli şartlar şunlardır:

 

1- Yarışma tüm üniversitelerden bireysel başvurulara ve takım başvurularına açıktır. Yarışmaya üniversitelerden öğretim elemanları, lisans ve lisansüstü öğrenciler veya idari personel katılabilir.

 

2- Yarışmaya gönderilecek kısa fotoğrafların ve kısa filmlerin/videoların teması 'DÜNYANIN ÖĞRENCİSİ BURADA: TÜRKİYE'DE ÖĞRENCİ OLMAK HARİKA' (Being a student in Turkey GREAT) üzerine kurgulanacaktır. Bu temanın dışında kalan fotoğraflar ve filmler/videolar değerlendirilmeye alınmayacaktır.

 

3- Video türündeki eserlerde (canlandırma, deneysel, kurmaca, vb.) teknik serbesttir. Eser 1 (bir) adet DVD ya da CD formatında gönderilmelidir. DVD ve CD'lerin üzerine, eserin adı, yapım yılı, süresi, katılımcının adı ve soyadı yazılmalıdır.

 

4- Fotoğraf türündeki eserlerde de (belgesel, kurmaca vb) teknik serbesttir. Büyük baskıya uygun olacak şekilde en az 300 dpi çözünürlüğünde ve en yüksek sıkıştırma kalitesinde (12), kısa kenarı en az 2400 piksel olarak JPEG formatında 1 (bir) adet DVD veya CD' ye kaydedilmelidir. DVD veya CD'lerin üzerine eserin adı, yılı, katılımcının adı ve soyadı yazılmalıdır.

 

5- Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. Yarışmaya katılan videolarda kullanılabilecek olan ses, müzik vb ögelerin telif haklarından katılımcı sorumludur.

 

6- Yarışmaya en fazla 3 çalışma ile başvurulabilir.

 

7- Eser gönderimi bireyseldir. Kısa film/Video türünde bir ekip çalışması yapıldıysa başvuru yönetmen tarafından yapılabilir.

 

8- Videoların süresi 5 dakikayı geçmemelidir.

 

9- Yarışmaya katılmak isteyenlerin; eserlerini en geç 01.06.2014 Cuma saat 17.00'ye kadar Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği Bilkent / ANKARA adresine göndermeleri ya da elden teslim etmeleri gerekmektedir.

 

10- Çalışmalar sadece Türkçe ya da Türkçe/İngilizce, Türkçe/Almanca gibi farklı iki dil seçeneğinde hazırlanabilir. (Altyazı seçeneği eklenebilir)

 

11- Belirli bir ülke, bölge ya da kıtaya yönelik kültürel ve düşünsel özellikler dikkate alınarak (hedef kitle belirlenerek) çalışmalar yürütülebilir.

 

12- Başvurular, Yükseköğretim Kurulunca oluşturulacak jüri tarafından değerlendirilecek, sonuçlar daha sonra duyurulacak tarihte düzenlenecek olan törenle ilan edilecektir.

 

13- Yükseköğretim Kurulu, teknik olarak yeterli görmediği yapımlar ile başvuru koşullarını taşımayan filmleri yarışma dışı tutma ve gösterimden çekme hakkını saklı tutar.

 

ÖDÜLLER (KISA FİLM/VİDEO)

 

1. 7.500 TL

2. 5.000 TL

3. 2.500 TL

 

ÖDÜLLER (FOTOĞRAF)
1. 3.000 TL

2. 2.000 TL

3. 1.000TL

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.