Öğrenci Kariyeri Banner

Farklı Ülkelerde Başka İsim Kullanan 8 Marka

Farklı Ülkelerde Başka İsim Kullanan 8 Marka
Büyük markaların birçoğu bazı ülkelerde ürünlerini farklı isimlerde sunuyor. Bazı markalar ürün adlarının o ülkelerdeki dillere göre anlamsız kaldığı için değiştirirken, bazıları ise marka isimlerinin başkaları tarafından “kapılması” yüzünden bu yolu tercih ediyor. Yurt dışına çıktığınızda ülkedeki mağazalarda o ürünü saatlerce arayıp bulamadıysanız mutlaka başka bir ad kullanmış olabilir. İşte ürün adlarını değiştiren dünyaca ünlü 8 marka:

1) AXE

axe-2

Unilever’in alt şirketi Axe 1983’te Fransa’da kuruldu; ancak bazı ülkelerde adı zaten diğer markalar tarafından kullanılıyordu. Bunun yanında konuşulan ülkelerde, “balta” sözcüğünün doğrudan anlamını parfümeri ile ilişkilendirmek zor olduğundan Axe, İngiltere, İrlanda, Avustralya, Yeni Zelanda ve Çin’de adını Lynx olarak tanıttı.

2) DANONE

danone

Danone, İspanyol eczacı Isaac Carasso tarafından kuruldu. Oğlu Daniel’in adını kullanarak marka ismini Danone olarak belirledi. ABD pazarına girdiği sırada, şirket yöneticileri marka adını “Amerikan” yapmak istediler ve adını Dannon olarak değiştirdiler.

3) REXONA

rexona

Axe’ın (Lynx) yanı sıra, Rexona da Unilever şirketinin bir markası… İngiltere’de Sure olarak bilinir; Amerika’da – Degree, Japonya’da – Rexena ve Güney Afrika’da – Shield.

4) MR. CLEAN

mr.clean_

Yeniden adlandırmanın bir numaralı ismi Bay Clean’dır diyebiliriz. Hemen hemen her büyük ülkede, bu temizlik maddesinin başka bir adı var. İşte sadece bir kaç tane: Mr. Clean (ABD, Kanada), Meister Proper (Almanya), Mösyö Propre (Fransa), Maestro Limpio (Meksika ve Latin Amerika), Mastro Lindo (İtalya). İngiltere ve İrlanda sadece Flash diye adlandırdı.

5) DOVE

dove-1

Dove çikolatasını dünyanın birçok ülkesinde satın alabilirsiniz ancak İngiltere, Mısır ve Hindistan’daki aynı ürünü Galaxy olarak görürseniz şaşırmayın.

6) TWIX

twix

İlk olarak 1967’de İngiltere’de üretilen bu çikolatanın adı Raider’di. 1979’da ürün Twix adı altında ABD’ye satışa sunuldu. Birçok Avrupa ülkesinde halen Raider markası altında satılırken ülkemizde de Twix adını kullanıyor.

7) LAY'S

lays

Walkers, 1948’de İngiltere’de kuruldu. 1989’da PepsiCo, cips üreticisi Walkers’u satın aldı. O zamandan beri dünyanın birçok bölgesine Lay’s olarak satılan ütün İngiltere’de aynı ismi korudu: Walkers.

8) BURGER KING

burger-king

İlk Burger King 1954’te ABD’de açıldı ve o zamandan beri marka dünyada bu adla yeni restoranlar açmaya başladı. Bununla birlikte, Avustralya pazarına girmeden önce, şirketin yöneticileri aynı adı taşıyan bir markanın zaten var olduğunu öğrendi. Bu nedenle Burger King, Avustralya için yeni bir isim icat etti: Hungry Jack’s

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.