Öğrenci Kariyeri Banner

Farklı Bakış Açıları Yakalamak Artık Daha Kolay!

Farklı Bakış Açıları Yakalamak Artık Daha Kolay!
Günlük koşuşturmalar, sınavlar, okul, ev, iş derken kendimizi düşünce yığınlarının altında kalmış gibi hissediyoruz. Bu yoğunlukta olayın içindeyken görmemiz gereken şeylerin farkına varamadığımız zamanlar oluyor. Yanlış detaya odaklanıp saatler geçirebiliyoruz. Tüm bu yoğunluk daha başka pek çok işimizin aksamasına sebep oluyor ve gün bitimi değerlendirmelerimizde kendimize zaman ayıramadığımızı fark ediyoruz. Pek çok zaman işin içinden çıkamadığımızdan yakınıyor ve olaya farklı pencereden bakabilmek için başkalarına ihtiyaç duyuyoruz.

zamani-verimli-kullanmak

 

Birbirinden farklı sorumluluklar üstlenip, başka yerlerde yaşamış, kültür birikimi farklı olup, ilgi alanlarından çevresindeki insanlara kadar her birey farklı bir bakış açısı, aradığımız çözümler için her biri farklı birer penceredir. Bazen ise olayın tamamen dışında duran bir insanın o yakalayamadığınız detayı sanki detaya girilecek bir şey yokmuş ve her şey apaçık ortadaymış gibi düşünceleriniz arasından çekip çıkarmasıdır ihtiyacınız olan.

images_790x445 (1)

Olaylara farklı açılardan bakabilmeniz ve yorgun beyninizi biraz olsun dinlendirip kendinizi düşünce yığınları arasından çıkarabilmeniz için mükemmel bir önerim var!

Okuma grupları.

kitap-okumak2-m_790x445

Yapılan düzenlemeyle katılımcıların uygun vakitlerine göre düzenlenen gruplarda öncelikli amaç farklı tarzlarda yazarların eserleriyle okuyucuyu tanıştırmak oluyor. Kişiler kendi ilgi alanlarına göre kitap önerilerinde bulunuyor ve öneri değerlendirmek için daha kitabı eline almadan kitap hakkında pek çok detayı öğrenmiş olup bunlar üzerinde konuşuyorlar. Kitabın yazıldığı dönemden yazarının özel hayatına kadar okur merakını doyuruyor.

sokakta-okuyan-cocuklar-1716x700_c_790x445

Yaş grubunun yediden yetmişe değiştiği, birbirini tanımayan insanlardan oluşabilen, iş hayatlarından kitap okumaya vakit ayırıp yeni bir uğraş edinmek isteyen, derslerden kafasını kaldırmak isteyen öğrencilerden, farklı ortamlarda bulunup farklı düşünce yapısına sahip bireyler tanımak isteyen insanlardan oluşan bu gruplar, ofis tarzı yerlerde halka açılmakla birlikte, öğrenci kulüplerinde ve yayın evlerinde de kendini göstermekte.

Okuma gruplarını hayatına alan bir insanda gözle görülür birçok değişimden bahsedebiliriz.

Okumadığı tarzda eserlerle tanışan katılımcılar dönemin zihniyetini ve yazarın bakış açısını da her bir okuyucudan ayrı ayrı yorumlarla dinliyor ve kendi yorumlarıyla sentezliyor.  Eserde fark edemediği detayları bir başkasının farkındalığıyla öğreniyor ve bir sonraki okuma günleri için kitaba daha çok odaklanıyor. Kendisinin önemsiz gördüğü bir detayın, bir başkasının hayatında nasıl bir etki bırakabileceğini anlıyor.

Disclosed book on table at library

Gruba bağlı bir şekilde, tartışma gününe kitabını yetiştirebilmek için kendine zaman ayıran okuyucu günün sonunda kişisel gelişimi için bir adım atmış ve fiziksel anlamda da yoğunluğu üzerinden atmış oluyor. Farklı insanlarla iletişim kuruyor ve bakış açılarını gerekli gördüğü yerlerde hayatındaki sorunların üzerinde uygulayabiliyorlar.

Verimli ve keyifli zaman geçirmek isteyen herkes kendini bir okuma grubuna dahil etmeli ve kendi yorumlarını diğer okuyucuların ki ile birleştirmelidir. Bu şekilde yaşantısında çözüm bulması gereken olaylara karşı birden çok renkli pencere ekleyebilir

Toplanmak Bahane Kitap Şahane :)

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.